Dissabte, 20 anys de Maulets

Cartell de la festa dels 20 anys de Maulets Aquest dissabte 5 d’abril l’organització de joves Maulets celebrarà el seu vintè (20) aniversari al Maresme amb xerrades i una festa a Arenys de Mar.

No m’ho penso perdre. Ara fa vint anys vaig tenir el privilegi de ser un dels fundadors de Maulets a l’Assemblea Constituent de Cervelló. Hi he militat des dels meus 17 anys fins que me’n vaig”jubilar” en fer-ne 30.

Al Maresme la CEIM (1987) va ser un dels nuclis impulsors de Maulets a nivell nacional. Amb la nova organització de joves vam convocar jornada de classes el dia de la Hispanidad (1989), perquè no voliem celebrar aquesta festa imposada. Hem tingut mil batalletes, com el cop que vam aconseguir pispar l’estanquera de l’Ajuntament (1990) i també un senyal del peatge de l’autopista (1991) o les plaques dels noms de carrer dedicats a genocides espanyols (1993). També vam ocupar els jutjats en solidaritat amb la nostra companya empresonada Núria Cadenas (1990).

Hem tingut moments baixos, com quan vam quedar només dos militants a Mataró (1991), campanyes dures, com la dels Jocs Olímpics del 92 amb tota la policia i l’Operació Garzón reprimint l’independentisme organitzat. I moments delicats com les amenaces de mort o el “petardo” contra nostre local (1995). O com quan l’alcalde Manuel Mas em va agredir amb les seves pròpies mans després d’haver-nos clausurat el local del carrer Iluro (1995). El més delicat, però, potser va ser el cop de porra als testicles d’en Xevi (1995).

Però la constància en la lluita i la fermesa d’uns ideals picats a la pedra ens ha fet guanyar el respecte i ens ha permès consolidar actes com la Botifarrada a l’a Hispanitat (des del 1995) i una pila de coses més que t’aniré explicant a mesura que vagi omplint la motxilla de batalletes

He vist passar molta gent per Maulets, que segueix complint la seva funció d’organització de joves de l’esquerra independentista. És un lloc on aprendre a combatre, on poder-se equivocar en la pràctica militant i on aprendre a millorar la lliuta tot superant els errors que hagin pogut fer els més vells. És l’organització on començar a lluitar per uns Països Catalans reunificats, independents i sense classes.

Vindràs a la festa? 

Dissabte 5 d’abril al Centre Cultural Calisay d’Arenys de Mar

> 20h > Xerrada sobre els 20 anys de Maulets

> 21:30h > Sopar popular

> 23h > concert Miquel del Roig 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.