Festa Major sense estanquera a l’Ajuntament

Avui comença la Festa Major, i aquesta nit hi ha el correfoc. Fa dies hem demanat per escrit a l’alcalde que faci el favor de treure la bandera espanyola per tal que puguem fer la festa en pau, però ni tansols s’ha dignat a contestar-nos. Aquest anys ens hem ficat al cap de fer-la desparèixer. Sembla que s’ho veuen a venir, perquè hi ha tot un dispositiu policial per protegir el drap. A banda dels dos municipals a la porta de l’Ajuntament, hi ha dos motoristes que van fent rondes a peu pel voltant de l’edifici i sovint alcen la mirada cap a la teulada, on onegen els draps oficials.

A mi la policia em té molt vist i hem quedat que jo faré tasques de vigilància mentre en ••••• i en •••• intenten colar-se a l’edifici. Aconsegueixen entrar amb la complicitat d’alguna Diablessa. L’espera se’m fa eterna: ells són dins la Casa Gran i els municipals no paren de vigilar la porta i el perímetre. Quan surten tranquil·lament per la porta, gairebé saludant els policies, m’imagino que la “missió” ha fracassat. De fet, l’estanquera encara oneja a la teulada… però els somriures d’orella a orella m’indiquen que la cosa no ha anat del tot malament. De fet, a en ••••• se’l veu més gras del compte, i és que sota la caçadora hi porta embolicada la bandera espanyola del Saló de Plens de l’Ajuntament. La porta d’accés a la teulada també devia estar vigilada, perquè hi han sentit soroll, però s’han amagat al Saló de Plens i gairebé s’han trobat el “premi” davant dels morros.

Ens n’anem a una zona segura i ens desempalleguem del “cos del delicte”. El drap queda esparracat a terra i demà mateix les organitzacions Maulets i Catalunya Lliure reivindiquen la retirada de la bandera espanyola de l’Ajuntament de Mataró i recorden que havien demanat a l’alcalde que la retirés durant les festes.

Al cap de poc, em trobo un tècnic de l’Ajuntament que treballa prop d’on va quedar la deixalla tèxtil. Amb un somriure còmplice, em felicita per l’acció i m’explica on s’ha eixugat les sabates abans d’entrar a la feina.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.