Fundem Maulets a Cervelló

880409_triptic-assemblea.jpg El cap de setmana del 9 i 10 d’abril celebrem a Cervelló (Baix Llobregat) l’Assemblea Constituent de Maulets, que es defineix com a organització de joves del Moviment Català d’Alliberament Nacional. De Mataró hi anem l’Albert i jo. Aquí començo a fer coneixences amb joves d’altres indrets de la nació: en Quim i la Núria, l’Eloi, la Núria Cadenas, en Pere M. (tots ells de Barcelona), l’Eduard de Tarragona, en Jordi del Baix Llobregat, en Guillem de Girona… Ens entenem molt bé amb els del Vallès.

A la nit sortim a passejar pel poble i cremem una estanquera. S’acosta una patrulla de la policia municipals i la colla de trenta o quaranta que som enem tirant, tot dissimulant, cap a la casa de colònies. Un cop som dins truca la polilcia i vol la documentació de dos o tres responsables. Els hi expliquem que aquí cadascú és responsable d’ell mateix i que si volen els hi donarem els 30 o 40 carnets, però només dos o tres no. Se’n van amb la cua entre cames.

Els del Maresme dormim a la mateixa habitació que la gent de València i descobreixo com de catxonda i enrotllada és la ggent del sud de la nosttra nació.

Sempre estaré orgullós d’haver estat entre els fundadors d’aquesta organització de joves on militaré des dels 17 fins els 30 anys.

Des del 23 de gener jo ja havia anat a alguna reunió preparatòria a Barcelona. El 26 de febrer ja haviem fet la primera reunió de joves de Mataró de cara a constituïr aquesta nova organització de joves que es dirà Maulets, en homenatge als que van lluitar per la llibertat en la guerra d’ocupació del 1714.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.