L’Alcalde Manuel Mas m’agredeix amb les seves pròpies mans

L'expressió d'histèria de Manuel Mas és similar a la d'aquesta del 2006 (foto: Quico Melero) 21 de juny 1995: Abans d’ahir l’alcalde Manuel Mas va ordenar la clausura del nostre local del carrer Iluro 31 i ahir mateix la Policia Local ens el va venir a precintar tot deixant la porta oberta.

Com que l’única autoritat civil a la ciutat és l’Alcalde, anem a a l’Ajuntament per a entrevistar-nos amb ell. De moment li volem demanar que ens deixi entrar al local per agafar alguens coses i que se’ns permeti arreglar la porta per deixar-lo tancat. Després ja parlarem de si té dret a tancar-nos el “xiringuito”.

La secretària de l’Alcalde ens diu que aquest matí no és a l’Ajuntament. Li diem que no tenim pressa, que ja l’esperarem. I ens esperem ben bé un parell d’hores de rellotge. Davant l’evidència que l’alcalde és al seu despatx, la seva secretària ara ens diu que el sr. Mas es nega rotundament a rebre’ns. Però nosaltres continuem esperant.

Mentre som a la sala d’espera veiem com l’alcalde surt del seu despatx per anar al lavabo, i ho aprofitem per entrar al seu despatx per poder parlar amb ell. Quan en Manuel Mas torna amb l’oli canviat ens troba a en Lluís i a mi predisposats a dialogar. L’home, però, reacdiona de forma histèrica i comença a cridar “No podeu estar aquí! Fora del meu despatx! Fora del meu despatx!”. Mentre crida com un boig li diem tranquil·lament que només volem parlar cinc minuts amb ell, que ens han deixat la porta oberta i això s’ha de solucionar.

De cop, em posa les mans a sobre i em comença a donar empentes i cops per fer-me fora del seu despatx. Jo procuro mantenir la calma i la sang freda. Penso que si aixeco la mà per aturar els seus cops encara m’acusaran d’atemptat a l’autoritat. Per tant, em quedo immòbil fins que arriba el policia de la porta alertat pels crits del president de la Corporació.

Mentre marxem penso: si tenia un policia a la porta de l’Ajuntament, per què m’ha donat cops i empentes el mateix alcalde? No hauria estat més “civilitzat” avisar el municipal i demanar-li que ens expulsés del seu despatx?

 Vaig a preguntar el meu advocat si puc denunciar l’alcalde per haver-me agredit, però en Pep em diu que no en trauríem l’aigua clara.

A la tarda, una colla de joves afectats muntem guàrdia davant la porta oberta i precintada del local. De cop i volta arriben nou agents de la Policia Local. Ens imaginem que deuen venir a vigilar que ningú entri al nostre local, però no. Es dediquen a demanar la documentació i a “fitxar” tots els que estem allà.

A la nit, apareixen multitud de pintades a la ciutat on es titlla l’alcalde de feixista. Hom relaciona les pintades amb la seva actitud dictatorial del matí.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.