Ens quedem amb dos militants a Mataró

Cartell "delació és traïció", Catalunya Lliure, 19917 de juliol 1991: Una colla de militants de Catalunya Lliure de Mataró decideixen abandonar l’organització per integrar-se al partit d’Àngel Colom. Ens deixen la majoria de companys de militància i amics.

Fins ara a Mataró funcionaven molt bé una assemblea de Catalunya Lliure amb una quinzena de militants i una assemblea de Maulets amb una altra quinzena d’activistes. De tota aquesta gent en quedarem dos militants: en Xevi i jo.

La “fuga” mataronina de gent de l’esquerra independentista a ERC s’emmarca en una operació més àmplia que tindrà repercussió arreu dels Països Catalans. Se l’arriba a anomenar Operació Colom, ja que en sisales públicament es “penjarà la medalla” d’haver “desarticulat” Terra Lliure, tot fent la feina que hauría d’haver fet la Guàrdia Civil.

Catalunya Lliure a nivell nacional edita un cartell amb el lema “delació es traïció”, però a Mataró ni tansols l’encartellarem. Ens ho prenem amb una altra filosofia.

Alguns dels que ens han deixat per provar sort a les files d’ERC han anat a sopar amb la colla de Maulets, però no ens hi han convidat ni a mi ni a en Xevi. Els nanos ens expliquen que algú els hi ha arribat a deixat anar que si continuen amb nosaltres dos aniran per “mal camí” i fins i tot poden acabar engarjolats. Això ha desmotivat especialment la gent més jove, que s’han trobat amb la por al cos i de mica en mica es van despenjant de la seva militància a Maulets.

Personalment ens dol haver quedat només dos militants, però ens fem el propòsit de no considerar els “tànsfugues” enemics nostres i procurarem gastar el mínim de saliva a parlar (o malparlar, vaja) d’ells. Se’ns gira molta feina i ens queden molt pocs recursos humans.

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.