Cop de porra directe als collons

11 de setembre 1995: Com és tradició una colla d’independentistes de Mataró hem anat a Barcelona als actes de l’Onze de Setembre i a la mani de la tarda. Aquests anys també és tradició l’aparició al vespre dels antiavalots de la Policia d’Ocupació espanyola que carrega contra qualsevol ésser vivent a la zona de la Plaça Catalunya i Les Rambles.

En Xevi, la Queralt, la Lídia i jo no tenim ganes de gresca i decidim agafar el tren per tornar cap a Mataró. Pugem passejant per Les Rambles cap a l’estació de la RENFE de la Plaça Catalunya. Les porqueres han obert les portes i no paren de sortir-ne policies espanyols amb equips antiavalots. S’han passat el dia tancats a la furgoneta i en surten rabiosos per repartir llenya a tort i a dret. Però pensem que aquesta pel·lícula no va amb nosaltres i anem xino-xano a agafar el tren.

De cop i volta se’ns posa al davant un policia amb la “defensa” a la mà i, sense adreçar-nos ni una paraula, engalta un sol cop de porra directe a l’entrecuix d’en Xevi. El fill de puta del policia (no se m’acut cap altre qualificatiu) es gira i se’n va Rambla amunt. En Xevi s’ha quedat estès a terra, recargolant-se i amb les mans entre les cames. No pot cridar, malgrat l’intens dolor. Dedica tots els seus esforços a respirar profundament fins que perd el coneixement. Ho acabem de veure i no ens ho creiem.

Vaig corrents a avisar una ambulància que s’ha d’obrir pas entre una filera de policies que hi ha al mig de la calçada de baixada. Carreguen en Xevi a la camilla i se l’emporten pitant a l’Hospital Clínic. A l’ambulància no hi va sol. Ja hi ha dues iaies que han anat a parar pel terra quan els hi ha passat pel damunt una marabunta de policies antiavalots. Els companys d’en Xevi hi anem en Metro i també ens hi acompanya l’Eugeni Rodriguez, que ha estat testimoni de la brutal agressió gratuïta.

Quan arribem al Clínic l’espera se’ns fa molt llarga. A en Xevi li estan fent radiografies i altres proves per diagnosticar l’abast de la lesió. L’Eugeni comenta que se li deu haver fet “l’ascensor”, que és quan el testicle et puja amunt i deixa la bossa buida. Finalment apareix en Xevi al fons del passadís. Camina molt a poc a poc i amb les cames arquejades. Porta un sobre gran amb la radiografia. S’haurà d’estar uns quants dies al llit i una bona temporada sense fo… Els metges ens diuen que l’Hospital presentarà una denúncia judicial contra la policia espanyola.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.