Botifarrada: primer concert d’Obrint Pas al Principat

11 d’octubre 1995: Primera Botifarrada contra la Hispanitat a Mataró. Aquest acte està força arrelat a Argentona, però encara no s’havia convocat mai a la nostra ciutat. Fins ara el 12 d’octubre feiem concentracions davant la Caserna de la Guàrdia Civil, però fa dos anys ens van voler posar grans multes i l’any passat en Xevi i jo vam acabar als calabossos de la Policia espanyola. Per això ara també volem incorporar l’aspecte festiu a la reivindicació.

Unes tres-centes persones s’apleguen a la plaça de l’Ajuntament en la Botifarrada organitzada per Maulets i Catalunya Lliure. Hi ha botifarres a la brasa, i els encarregats d’amenitzar la festa són els grups God’s Phone, de Permià de Mar, i Obrint Pas, de València. Els parlaments són a càrrec de Guillem de Pallejà (els Verds) i Xevi Safont-Tria (Maulets).

Durant l’acte és cremada una bandera espanyola.

Aquests vailets d’Obrint Pas els ha contactat en Xevi. Diuen que fan versions de Negu Gorriak, són de València i canten en català. Per això els hem convidat a venir. Em sembla que és el primer cop que en Xavi Sarria (guitarra i veus) en Miquel Gironès (dolçaina i percussió) i la resta de la banda pugen a actuar al Principat. Com que amb les cerveses que es puguin prendre els 300 assistents no n’hi ha per pagar-los l’actuació, els hi hem buscat un “bolo” pagat per actuar en un bar musical de Calella. A més, demà celebrem el meu aniversari i el d’en Xevi amb una paella i els convidem a dinar. És tot el que podem oferir.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.