Cop de porra al crani en la mani contra l’autopista

Diversos col·lectius de la comarca fa temps que ens estem mobilitzant contra la futura construcció d’una autopista de peatge des de Maataró fins a Tordera. Considerem que l’impacte ambiental serà molt bèstia i que no calen més autopistes de peatge, i per això ens hem aplegat en la Plataforma Unitària contra els peatges. Maulets, la COS i Catalunya Lliure hi participem activament.

Avui 13 de maig Unió de Pagesos ha convocat una acció de tallada de l’A-19, a Mataró. Un cordó d’antiavalots de la Guàrdia Civil ens espera per avortar la manifestació.

Els que van a la capçalera de la manifestació intenten dialogar amb els comandaments de la Guàrdia Civil, però aquesta gent no entén raons i es preparen per carregar. Els reforcen els agents de la policia espanyola de Mataró, que han arreplegat cascos de motorista i s’han apuntat a fer d’antiavalots i alhora ajuden els picoletos vinguts de fora a assenyalar els “elements perrillosos”.

L’intent de diàleg s’acaba quan les “forces de l’ordre” desenfunden les porres i comencen a picar. En Xevi, que és pagès, ha vingut amb el seu tractor. Jo i ell som a segona fila, però els guàrdies civils aparten o esquiven la gent que hi ha entre ells i nosaltres i vénen directament a picar les nostres closques. Em ressona dins el cap el cop sec del cilindre metàl·lic forrat amb cuir. Fins i tot els antiavalots vinguts de fora de Mataró tenen clar a qui han de picar i a qui no.

El 5 de juny a en Xevi li arriba una multa de 50.000 pessetes per haver participat a la manifestació amb el seu tractor. Presentarem recurs.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.