Batalletes de fa quinze anys

Policia d'ocupació espanyola durant la vaga general a Barcelona. 27 gener 1994. Potser ets una de les persones que m’heu comentat que us agrada la secció de batalletes . He trobat una estoneta de nostàlgia i te n’explico algunes de principis i mitjans dels anys 90.

Estirant el fil d’aquella concentració del 1993 davant la caserna de la ja desapareguda caserna de la Guàrdia Civil de Mataró he recordat que el Govern Civil ens va voler posar una sanció d’un milió de pessetes per manifestar que “Hispanitat és genocidi”. Per a la teva tranquil·litat (per a la meva va ser així) aquella multa va quedar en no res i no la van arribar a cobrar mai. No tenen pèrdua alguns fragments de l’escrit del cap de la comandància de Mataró, que considerava que “independència” és un insult.

En una primera passejada pel 1994 he recordat la vaga general del 27-G , la mani del 23 d’abril i la de l’Onze de Setembre a Barcelona. També una reunió de Maulets a Tarragona amb policia secreta inclosa.

Per obrir pàgina del 1996 i del 1997 he penjat el cartell de la segona i el de la tercera botifarrada contra la Hispanitat. Del 1997 t’explico com vam fer el primer calendari de butxaca del Col·lectiu Visca la Terra. 

You may also like...