27 de gener, vaga general

27 gener 1994: Avui hi ha convocada vaga general. A Mataró els independentistes participem activament en els piquets informatius.

El punt més calent, com cada cop que hi ha una vaga, són les portes de la gran superfície Pryca (Cabrera de Mar). Ens hi atansem a peu resseguint la carretera de la costa, i quan hi arribem ens trobem un cordó d’agents de la Guàrdia Civil encerclant literalment el centre comercial.

Els treballadors i treballadores del Pryca són a dins, obligats a treballar sota l’amenaça d’acomiadament. La Guàrdia Civil ocupa les portes i no deixa entrar ni sortir ningú. Vivim moments de tensió, però finalment, les raons del piquet aconsegueixen tombar el xantatge de l’empresa i els treballadors de la superfície comercial s’afegeixen a la vaga.

La foto és de Barcelona i aquests són maderos, però l’aspecte és el mateix que ens hem trobat amb els picoletos davant el Pryca de Cabrera. 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.