L’Ajuntament de Mataró perd 9 milions d’euros per acontentar El Corte Inglés

Aquesta foto costarà 9 milions d'euros als ciutadans de MataróAquesta foto haurà costat més de 9 milions d’euros als ciutadans i ciutadanes de Mataró. El nostre alcalde, Joan Antoni Barón, dóna la mà a don Ángel Montesinos, apoderat de El Corte Inglés, SA.

La CUP ha destapat que ens van mentir i enganyar quan el 2 de juny ens van fer creure que havien signat l’escriptura de compravenda del solar de Can Fàbregas a El Corte Inglés. Finalment hem aconseguit l’escriptura i després de llegir-la veiem que no és una compravenda sinó una renovació del compromís de futura compravenda. El document que van signar PUMSA i El Corte Ingés davant el notari certifica que l’Ajuntament ha incomplert els terminis als quals s’havia compromès i per axiò es veuen obligats a renovar l’adjudicació del solar a El Corte Inglés i mantenen el compromís de compravenda.

D’alttra banda, hem fet números i veiem que en aquesta operació les ciutadanes i ciutadans de Mataró haurem perdut més de nou milions d’euros, 9.000.0000 €, resultant directament beneficiats per aquesta operació les empreses Naves Biada (vinculada familiarment a l’actual regidor d’Urbanisme) i El Corte Inglés.

L’any 2007 els tiets del regidor d’urbanisme van vendre una part del solar (4.803 m2) a un preu per metre quadrat de 3.434,93 €/m2 després que el solar fos adjudicat a El Corte Inglés.

PUMSA ha aconseguit el domini sobre la totalitat del solar a base de comprar les cases als veïns que hi vivien. (Això no sabem quants diners ens ha costat).

En l’acte de la foto que il·lustra aquesta nota, PUMSA va escenificar (que no consumar) la venda de tot el solar (9.629 m2) a El Corte Inglés per un import total de 24.000.000 €. Per tant, el preu de venda de PUMSA a El Corte Inglés és de 2.492,47 €/m2.

Si agafem com a referència el preu de mercat al qual va vendre Residencial Aurum, resulta que PUMSA hauria d’haver venut el solar a El Corte Inglés per 33.075.000 €. És a dir, que els nostres governants han regalat més de 9 milions d’euros a una empresa privada.

Fins ara, els únics que hi han sortit guanyant són Residencial Aurum SA i El Corte Inglés SA. A costa de 9 milions d’euros de nosaltres els ciutadans.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.