Apareix l’advocat mentider sota l’estora de l’Ajuntament

Ramon Bassas i Lluis Clemente durant la roda de premsa. Foto: Marcos Lossius per a Capgròs. Aquest inici d’any Mataró es lleva amb un nou escàndol cada dos per tres. A l’Ajuntament s’estan començant a aixecar  estores i sembla que a sota hi ha substància.

Aquests dies s’ha conegut que el cap suprem de la Policia Local, el militar Joan Francesc Giménez Cernuda va ser condemnat pel jutjat número 16 de Barcelona per posar-se al volant en un estat d’embriaguesa que triplicava el màxim legal.

El Cas Cernuda 

El 15 de gener el va enxampar la Guàrdia Urbana de Barcelona eln un control d’alcoholèmia.

El 16 de gener li van fer un judici ràpid i el van condemnar a 8 mesos de retirada del carnet, a pagar una multa de 480 euros i a fer 21 dies de treballs en benefici de la comunitat. El cap de la policia és assistit jurídicament per l’advocat Lluís Miquel Clemente.

El dia 11 de febrer el sr. Ramon Bassas  (molt tocat pels sucessius escàndols relacionats amb Can Fàbregas i de Caralt) deixa de ser regidor de Via Pública (policia) a causa de la reincorporació de l’Oriol Batista, a qui Bassas substituïa perquè aquest havia estat de baixa per motius de salut.

El dia 12 de febrer, segons l’a versió oficial, Jiménez Cernuda comunica a l’Alcalde Joan Antoni Barón que el 16 de gener va ser condemnat pel delicte de conduïr borratxo. El mateix dia l’alcalde ordena que s’obri un expedient informatiu "per aclarir els fets" però l’intendent major continua al seu lloc de treball com si no hagués passat res. L’instructor de l’expedient és Lluís Miquel Clemente, advocat de l’Ajuntament que fa de cap del Servei Jurídico-Administratiu de l’àrea de Via Pública.

El dia 13 de febrer en Juliàn (o el seu amic Napoleón, no recordo qui de tots dos) anuncia un escàndol a la vista relacionat amb un tal Morgan.

El dia 18 de febrer ja s’ha destapat l’escàndol "oficialment" a partir de la publicació de la notícia a Capgros.cat.

Avui hem sapigut que ahir, 20 de febrer l’alcalde va revocar en Clemente com a instructor en saber que el mateix Clemente havia fet d’advocat d’en Cernuda per defensar-lo contra l’acusació que va acabar en sentència condemnatòria. Estaven posant la guineu a vigilar el galliner. L’expedient que havia començat a instruïr en Clemente ara l’acabarà el Secretari General de la Corporació, a qui els darrers mesos el govern li està donant molta feina.

El cas, doncs, sembla que portarà cua, i dubto que un altre cop el vulguin tancar en fals com han intentat fer amb els dos escàndols successius que ha protagonitzat el regidor Ramon Bassas.

En Cernuda no el conec personalment, però m’ha arribat de primera mà que la seva afició a l’alcohol li ve de lluny. De molt lluny. Vaja, que no es tracta d’un fet esporàdic.

L’advocat de l’Ajuntament 

Cartell de la festa de Cul d'Any 2006 En Clemente sí que l’he tingut d’interlocutor. De fet el març del 2007 ja vaig explicar en aquest bloc com aquest personatge havia mentit en un judici, després d’haver falsificat documents oficials. En aquell cas l’Ajuntament, mitjançant aquest advocat, havia multat amb 5.500 euros una de les noies que havia participat en l’organització d’una festa de cap d’any al CSO La Fibra. En una ciutat on fa anys que no hi ha cap celebració popular del Cap d’Any, una colla de jojves van voler suplir aquesta mancança i se’ls va tractar com a delinqüentss. Amb traïdoria, manipulació de documents oficials i mentides incloses. Recordo que amb la Carme Polvillo ens vam asseure en una taula amb en José Luís Clemente i en Ramon Bassas per intentar resoldre aquesta injustícia. Recordo que li vaig dir a en Clemente que em mirés als ulls i em digués si havia falsificat els documents. Ho va negar, però no em va mirar als ulls.

Cartell de convocatòria d'una concentració antimonàrquica. Ara fa pocs dies ens ha arribat el darrer "regalet" de’n Clemente abans que en Bassas s’acomiadés de Via Pública. El novembre del 2007 vam estar penjant cartells de convocatòria d’una manifestació pacífica. Fa temps que som molt curosos a l’hora de penjar correctament cartells perquè el mateix Clemente ja ens havia clavat algunes multes. La primera de 180 euros per cada cartell penjat "incorrectament" i les següents ja de 300 euros de multa per cada cartell.

Una companya de Maulets , l’Elena Ortega, va penjar un cartell a l’interioir d’un portal de La Riera. Un agent de Policia Local va requerir la filiació i quan la noia ja marxava el municipal va arrencar el cartell.

L’Elena i en Xevi Safont-Tria, el regidor de la CUP de Mataró , van anar a l’edifici de Via Pública a demanar explicacions. Els va atendre el sergent de guàrdia, en Moyano, a qui van exposar els fets. "Devia esta penjat incorrectament", els va dir. "No, no. Estava penjat tal com diuen les ordenances municipals", li van respondre. El sergent va trucar pel walki el policia que havia arrencat el cartell "¿El cartel estaba en la fachada (malament) o en el portal (correctament)?". "No en la fachada no. Estaba en el portal", es va sentir com a resposta.

Llavors el sergent ja intentar justificar-ho dient que el devia arrencar per informar-se de la convocatòria. En Xevi li va dir que no cal arrencar cartells per llegir-los. Precisament els pengem perquè els pugui llegir més d’una persona, i quann la Policia Local es vulgui asabentar d’alguna de les nostres convocatòries només cal que ens telefonin i els hi explicarem encantats.

El sergent es va comprometre davant en Xevi i l’Elena a testificar on calgui com havien anat els fets.

La CUP va fer una pregunta triple al Ple de l’Ajuntament del 13 de desembre dell 2007:

1. És tasca de la policia municipal dedicar-se a arrencar cartells independentistes situats a la via pública?

2. Hi ha un tracte diferencial quan es tracta amb col·lectius independentistes?

3. S’obrirà cap expedient als agents que varen cometre dues irregularitats seguides: mentir en l’acta policial i arrencar un cartell ben enganxat a la via pública?

La resposta d’en Ramon Bassas, regidor de Via Pública va ser aquesta, segons consta en el punt 73 de l’Acta del Ple :

 "El senyor Ramon Bassas, conseller delegat de Policia Local i Protecció Civil, [diu que] està temptat de respondre directament a les preguntes: no, no i no; que seria la resposta més breu i afí a la realitat. Però donada aquesta mena de persecució a què el Sr. Safont-Tria sent estar sotmès, el conseller delegat passa a motivar les seves respostes."

El mateix Bassas va dir que "Senzillament es va aixecar acta d’una informació que hi havia en uns cartells, una informació rellevant per a l’ordre públic, i es va procedir a recollir un exemplar d’aquests cartells", i més endavant que "Es va demanar a la Sra. Ortega que s’identifiqués. En cap cas es va dir que seria denunciada per aquest motiu, senzillament que s’aixecava acta, com és la pràctica habitual" i va concloure que "No obstant això, es va aclarir que els cartells estaven penjats dins de l’edifici. Si el Sr. Safont-Tria té cap constància de cap irregularitat que formuli ell mateix la corresponent denúncia".

Pots descarregar-te tot el punt 73 de l’ordre del dia:

Extracte de l'acta del Ple de l'Ajuntament del 13-12-2007 Extracte de l’acta del Ple de l’Ajuntament del 13-12-2007 26.00 Kb

Doncs bé… el cas és que ha arribat una denúncia contra l’Elena Ortega per haver penjat aquell cartell "incomplint les ordenances" i se li imposa una multa de 300 euros. En Bassas i en Clemente s’han cobert de glòria. Estan acostumats a mentir i manipular documents oficials i continuen fent-ho com si l’Ajuntament fos casa seva.

D’en Clemente només puc dir que a mi em sembla que és, senzillament, una mala persona. I no dic que sigui una mala persona, en? Només dic que "a mi em sembla" (i és només la meva opinió) que és una mala persona. I un Ajuntament no es mereix que persones així interpretin la Llei i la Justícia en nom de la ciutat. 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.