…xemeneia avall?

Antigues manufactures Ribas i Julià, al carrer Campeny de Mataró. La xemeneia s'ha ensorrat. Una xemeneia menys. Durant la passejada per les xemeneies del catàleg del patrimoni arquitectònic de Mataró m’han dit que una de les 12 xemeneies catalogades ha caigut durant els darrers mesos. Ja no hi és, s’ha desplomat. Ara només en queden 11 dempeus. Era la xemeneia de Can Ribas i Julià, edificada cap a l’any 1883 al carrer de Campeny número 27 (foto).

Però els mataronins podem estar tranquils: encara està catalogada. I amb el nivell C! Pots veure’n una foto i la descripció al llibret de la passejada:

...xemeneia amunt …xemeneia amunt 1.25 Mb

Trobo vergonyant que haguem conegut aquest fet tard i casualment en una passejada organitzada per la FAVM i l’Associació de Veïns de Mataró-Centre. On són els responsables municipals de vetllar per la integritat del patrimoni arquitectònic col·lectiu? Potser a can PUMSA estan massa enfeinats a fer informes "a mida" per desempallegar-se de Can Fàbregas?

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.