Quan a Mataró plovien bombes

Bombardejos de l'aviació feixista sobre Mataró (1937-1939) Per coses del meu ofici i per motius familiars m’he trobat fent amb molt d’interès una petita aportació (de forma desinteressada) a l’exposició Quan povien bombes, que aquests dies es pot veure a la Bibloteca Pompeu Fabra de Mataró.

A partir de les precises indicacions de l’historiador mataroní Josep Xaubet hem situat sobre un planol carrerer de l’any 1931 el lloc exacte on van esclatar les bombes llançades sobre Mataró per l’aviació feixista entre els anys 1937 i 1939. Sobre el mapa també hi ha la única bateria antiaèria que defensava la ciutat, just al davant de la caserna militar que llavors hi havia al que ara és l’avinguda Jaume Recoder.

Sobre el mapa també hi ha alguns dels refugis antiaeris que es van construir, tot i que aquest és un aspecte poc estudiat i documentat a la nostra ciutat.

Per veure millor el mapa el pots descarregar en format PDF:

Mapa dels bombardejos sobre Mataró (1937-1939) Mapa dels bombardejos sobre Mataró (1937-1939) 443.40 Kb

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.