Aboquem fems als Jutjats de Mataró

25 de maig 1996: Avui entra en vigor del nou codi penal espanyol. Hem estat pensant a fer alguna acció de protesta. Procurem anar innovant per no haver-nos de repetir. Fa sis anys ja vam ocupar els Jutjats en solidaritat amb la Núria Cadenas. Aquest cop hem de fer alguna cosa diferent.

El mateix dia que entra en vigor el nou codi penal aboquem prop de 150 quilos de fems a la porta dels Jutjats. Perquè l’acció sigui més didàctica pengem una pancarta amb el lema El nou Codi Penal fa pudor!. Els sacs els aboquem l’Oriol i jo, menttre altres companys col·loquen la pancarta. I, és clar, hem convocat la premsa per tal que en quedi constància.

Tractar amb sacs de merda és una mica delicat. Comencem en plan molt finolis i procurant no esquitxar-nos, però acabem tractant el material sense manies. El que sí que farà pudor una bona temporada és la furgoneta d’en Xevi, que hem fet servir per transportar la “mercaderia”. 

Després de la nostra acció anem a donar suport a una acció de l’Assemblea d’Insubmisos del Maresme a l’edifici de l’Ajuntament de Mataró. És un altre acte també contra l’aplicació del nou codi penal espanyol. Aquest cop dos joves es pengen del balcó amb una pancarta on es llegeix El nou codi ens deixa penjats, fent referència als insubmissos.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.