Comencem l’any manifestant-nos

Concentració a Mataró contra la massacre d'Israel a Gaza. Ahir al vespre hi va haver la primera mobilització de l’any a Mataró. convocats per la plataforma Aturem la Guerra, més de mig miler de persones ens vam concentrar a les portes de l’Ajutament per expressar el rebuig a la massacre que l’estat d’Israel està perpetrant a Gaza contra el poble palestí.

Erem els cinquanta o cent de sempre i (novetat històrica) cap a 500 nous catalans i catalanes originaris del nord de l’Àfrica. A la concentració hi he sentit una barreja d’alegria i inquietud.

Alegria per veure com una part del nostre poble a la qual es neguen drets bàsics (papers, dret a vot…) ha començat a fer sentir la seva veu sense complexos. Una veu que expressa ràbia, com la que sento jo, davant el genocidi que Israel està perpetrant impunement contra el poble palestí.

Inquietud per alguns crits d’"Al·là és gran" expressats també amb molt de fervor. El mateix fervor que expressen els catòlics en les seves processons de Setmana Santa, no ho oblidem. Però un fervor amb el qual no em sento identificat i que vull lluny de posicionaments polítics. Els posiconaments polítics són racionals, i per tant incompatibles amb la fe religiosa (tingui el color que tingui).

Dijous que ve hi haurà la segona part:

CONCENTRACIÓ
dijous 8 de gener
a les 7 del vespre
davant l’Ajuntament de Mataró

Per demanar als grups municipals que l’Ajuntament de Mataró condemni l’atac d’Israel contra la població civil de Gaza i perquè es trenquin les relacions comercials (tant d’armament com civils) amb Israel. De moment, els grups del govern (PSC-PSOE, ICV i ERC) han presentat una proposta de resolució on obvien la demanda de suspendre el comerç d’armes entre els estats espanyol i israelià. Des de la CUP, doncs, haurem de presentar una moció alternativa que contempli les demandes que la plataforma Aturem la Guerra va fer arribar als grups municipals mitjançant una instància entrada pel registre de l’Ajuntament.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.