Mossos: els grisos del segle XXI

Mossos d'Esquadra antiavalots a la porta de la Universitat de Barcelona (18-3-2009) Aquest matí ha anat a Barcelona a visitar uns clients, per feina. Al migdia he tornat a Mataró amb l’autocar de l’empresa Casas. Avui ha canviat el recorregut habitual perquè la Gran Via estava infestada de Mossos d’Esquadra antiavalots. Carrers tallats amb fileres de furgonetes fortificades i ple de "terminators" amb pistola, casc i porra entrant i sortint de la Universitat. I al cel, un helicòpter blau brunzint.

Tot plegat al mateix lloc on ahir mateix cinquanta individus armats i encaputxats van muntar una "gran ooperació" per detenir un sol noi que no va oferir resistència. Parlo de l’Enric Duran, en Robin dels Bancs. La pregunta correcta la fa en David Bassa al seu bloc : "Tot plegat fa pensar i molt perquè si la policia actués així contra tots i cadascun dels morosos dels bancs, no hi hauria ni prou presons, ni prou comissaries ni prou policies. Per què, doncs, han muntat tot aquest "espectacle" per un llibertari anti-sistema? Aquesta és la pregunta!".

I sobre els fets d’avui faig meva la reflexió d’en Juli Cuéllar:  "Definitivament, no anem bé! Em pregunto on és el diàleg que preconitzaven els rectors i els polítics? Hi haurà cap polític (Huguet? Saura?) que assumeixi la seva irresponsabilitat i dimiteixi? Si això hagués passat amb CiU o el PP al govern, segur que molts d’ells ara estarien bramant. En qualsevol cas, l’etiqueta d’esquerres no els eximeix davant de la ciutadania. Què volen? Què pretenen? O bé no se’n recorden del que va passar a Grècia el passat Nadal? Construir un país a cops de garrotada és un mal auguri, principalment pels qui governen i que encara gosen dir-se catalanistes i d’esquerres. Ben mirat, el seu pas pel govern només haurà servit per fer la feina bruta al bloc de poder dominant, és a dir: als de sempre. Per tant, que ningú s’estranyi si després augmenta la "desafecció" política o l’abstenció entre la gent d’esquerres."

El meu Mestre, en Manuel Delgado ha declarat que la brutal actuació policial d’avui ens ha recordat el franquisme . que Veient el Telenotícies he pensat que els Mossos són els grisos del segle XXI. La versió oficial parla de "enfrontaments", diu que a "tots dos bàndols" es repartia "a parts iguals"…

Després de veure imatges sense editar (manipular), he de rectificar Els grisos anaven amb camisa. Aquests energúmens d’avui van equipats expressament per a fer mal. S’hi entrenen. I ho fan amb una "professionalitat" que els grisos no tenien. Estic indignat, i m’estimo més no decriure’ls amb cap adjectiu… que després et denuncien ells a tu per agredir-los verbalment.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.