L’empremta de la família Jubany a l’Antàrtida

Base Jubany a l'Antàrtida. Navegant per internet he conegut que al pol sud hi ha una base científica que porta el cognom de la meva família. A la Base Jubany s’hi ha construït la primera sala de cinema del continent Antàrtic. Les seves coordenades són 62º 14′ S – 58º 40′ W.

L’Estació Científica Teniente Jubany és una base permanent de l’Argentina a les illes Shetland del Sud. Fou fundada l’any 1982 sobre la base d’un refugi establert l’any 1953. La base va ser batejada amb el nom de l’aviador de l’exèrcit argentí José Jubany, mort en acte de servei en aquella zona el 14 de setembre del 1948.

Panoràmica de la Base Jubany, estació científica argentina a l'Antàrtida. Es tracta d’una base científica però hi treballa personal de l’exèrcit argentí.

Hi ha el mateix clima que a l’Antàrtida en general, potser una mica menys rigorós. Durant l’estiu la temperatura ronda entre els -2°C i 3°C, i durant l’hivern les temperatures mitjanes ronden els  -10°C i -20°C. L’any 2007 s’hi van mesurar -26°C.

El vent és moderat habitualment del NE amb medicions de fins a  125km/h, motiu pel qual la sensació tèrmica pot arribar fins els -50°C.

Més informació:

Article a la wikipedia 

Bloc de la base Jubany (sense manteniment).

Pàgina commemorativa del 50è aniversari de la base Jubany .

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.