He posat els peus al Parlament

exposició Aquest divendres he posat per primer cop els peus al Parlament de la Generalitat de dalt (la de Barcelona, perquè la de baix és la de València). Fins ara hi havia passat sovint per davant tot anant al zoo, però mai hi havia entrat. Aquest divendres he trobat l’excusa perfecta: la Plataforma per la Llengua hi ha presentat dues exposicions de les quals hem fet el disseny gràfic a la cooperativa Clic Traç .

Són dues exposicions, sobre la llengua catalana. La que es titula El català és chévere! va adreçada a nous catalans d’origen llatinoamericà i vol engrescar-los a fer de català la seva llengua. Aquesta exposició està escrita en cinc llengües, entre les quals el quetxúa, i el guaraní.

Exposició L’exposció Obre’t en català va adreçada als catalanoparlants i intenta explicar-nos que la millor manera d’acollir les persones nouvinguds és oferir-los la nostra llengua com a eina de cohesió social. Qui s’hi adreça en una altra llengua (habitualment l’espanyol) els hi està dient "tu no ets dels meus", i això no és la millor manera d’acollir els nous catalans. 

La presentació ha estat un acte solemne, suposo que com tots els que es deuen fer en aquest edifici. No hi ha faltat el piscolabis.

En pots veure el vídeo al web del Parlament o llegir-ne la notícia al web de la Plataforma.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.