L’autor del projecte considera “indesitjable” el trasllat de Can Fàbregas

L'autor del projecte considera Qualsevol que es prengui la molèstia de llegir la memòria del Projecte bàsic i executiu de desmuntatge, emmagatzematge i muntatge d’edifici, edicles i xemeneia Fàbregas i de Caralt Mataró, pot sorprendre’s amb algunes de les afirmacions del seu autor, l’arquitecte Josep Maria Puig Boltà, contractat per PUMSA per redactar el projecte que permeti treure Can Fàbregas del seu lloc.

Aquesta memòria és un dels documents que l’Ajuntament té en exposició pública, a disposició de tota la ciutadania.

En el moment de parlar del muntage, Puig Boltà afirma que "La desvinculació d’aquest conjunt d’elements del seu entorn és indesitjable però possible materialment i acceptat per la Generalitat de Catalunya."

I continua dient que "També resulta estrany, i també indesitjable si es produeix, un canvi d’orientació nord-sud est-oest respecte l’actual del conjunt [en referència a que el trasllat és a la vorera del davant i amb "efecte mirall"] i fins i tot trobo inacceptable i incomprensible que aquestes quatre peces puguin no anar juntes, vagin on vagin [en referència a que la xemeneia la volen posar a algunes cantonades de la resta del conjunt]. Hi ha un sentit comú que diu que cal que tot es quedi al lloc on està quan en canvi el desmuntatge i trasllat està decidit i quasi mig fet, i en canvi considero que s’estan descuidant aspectes abans ciats, així com debatre sobre el futur de l’edifici.

Estaria bé que es quedés a la mateixa illa, però atenció albrutal impacte i amb una desconeguda arquitectura del gegant que serà el futur edifici del Corte Inglés. Les propostes contingudes als apartats de retornar l’edifici al seu estat inicial i en la introducció d’una nova estructura serien diguem que imprescindibles en un supòsit de solament reutilització de l’edifici. El desmuntatge i trasllat per a un posterior muntatge és artificiós però s’emmarca en una decisió convençuda del tripartit que governa la ciutat que diu que cal portar-ho a terme. S’ha debatut més sobre l’objecte catalogat i no s’ha debatut tant sobre el resultat final de tota l’operació."

Tot això no ho dic pas jo. Ho ha escrit l’atuor del projecte oficial. M’agrada, però, que ens doni la raó als que sempre hem defensat la rehabilitació de Can Fàbregas al seu lloc.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.