El Corté Inglés no vol enraonar

El Corte Inglés no vol enraonar sobre Can Fàbregas Tota la polèmica sobre Can Fàbregas i de Caralt va començar quan algú va decidir que El Corte Inglés que volen fer a Mataró no s’aixecaria al costat sinó just al damunt de la històrica fàbrica catalogada com a patrimoni arquitectònic. I mira que estem parlant d’una zona ("pastilla", que diria en Vilert) de 27.915m2 dels quals El Corte Inglés n’ocuparia 7.212m2. Per què ha d’estar justament sobre els menys de 1.000 m2 que deu ocupar el conjunt industrial? No hi ha lloc per al monstre comercial en la resta dels 20.000m2 del sector?

Les negociacions entre l’Ajuntament i El Corte Inglés no han estat gaire (per no dir gens) transparents. La delegació de l’Ajuntament ha estat composta exclusivament per membres del soci gran del tripartit (el PSC), i la delegació de la multinacional l’encapçalava el sr. Josep Miguel Abad (el dels Jocs Olímpics i fins fa poc president de Vueling). No hi van poder parar l’orella ni tansols els socis minoritaris del govern de la ciutat.

Des de la Plataforma Salvem Can Fàbregas i de Caralt ens vam preguntar: i per què amb El Corte Inglés només hi pot parlar el govern? Per què no els hi podem explicar el nostre punt de vista?

Hem agafat el telèfon i hem demanat una entrevista amb els responsables de l’operació per part de la multinacional. No hem passat del telèfon. Molt educadament (això sí) ens han dit que no tenen res a parlar (ni a escoltar) amb ningú que no sigui el govern de la ciutat.

Ells deuen considerar que han fet un molt bon exercici de "diàleg", però jo no l’acabo d’entendre… 

Per part meva, continua pendent "la pregunta del milió": Qui decideix la política urbanística de la nostra ciutat, l’Ajuntament o El Corte Inglés? 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.