El 2 de desembre lliurarem el 1r Premi Helena Jubany

Acter de lliurament del Premi Helena Jubany: dimarts, 2 de desembre del 2008. El proper dimarts 2 de desembre farà set anys (7) que van assassinar la meva germana Helena. És par això que l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente farà el lliurament del I Premi Helena Jubany de narrativa curta o recull de contes en un acte públic el dimarts dia 2 de desembre proper, a les 8 del vespre, a la sala d’actes de Can Palauet (plaça de l’Ajuntament) de Mataró. Aquest és l’únic guardó literari en què es premien narracions per a ser explicades de paraula.

En aquesta primera edició del premi s’hi han presentat 112 obres, arribades majoritàriament del Principat, però també del País Valencià i les Illes Balears, que hauran estat valorades per un jurat compost per Llorenç Soldevila, professor de la Universitat de Vic, Núria Ribas, directora de la biblioteca de Sentmenat, Pep Duran, llibreter de Robafaves i tragines de llibres, Roser Ros, directora de Tantàgora, i Elvira Carrió, professora de teatre de l’IES Pla d’en Boet de Mataró.

L’obra guanyadora rebrà 3.000 euros i serà publicada per l‘editorial Trantàgora.

El dia 2 de desembre farà 7 anys que va ser assassinada l’Helena Jubany, una jove enamorada de la lectura des de l’adolescència, que visqué a l’entorn del llibre com a periodista, llibretera, contertuliana, autora de recensions, correctora, contacontes i bibliotecària. També encetà il·lusionada el camí de la producció pròpia amb relats curts, que foren editats pòstumament per la seva família en el recull Els cristalls de les terres del nord i altres contes.

Però quan només tenia 27 anys i, com que treballava a la biblioteca Frederic Alfonso i Orfila de Sentmenat, feia encara no un any que s’havia traslladat a viure a Sabadell on participava en les activitats de la Secció Natura de la UES, va ser assassinada. Els seus assassins avui encara són al carrer.

Més informació a http://helena.jubany.cat/
i a http://helena.jubany.cat/associacio/

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.