Hem enviat la policia a Can Fàbregas

Dimecres 1 d’octubre

Operari llançant runa per una finestra de Can Fàbregas i de Caralt Aquest matí, amb la Núria Manté de la Plataforma Salvem Can Fàbregas ens hem presentat a Can Fàbregas on hi ha operaris de Nietos de García Cano que fan "treballs de neteja" per encàrrec suposadament de PUMSA.

Llencen tots els trastos que hi ha dins de Can Fàbregas, però també estan llençant runa d’envans interiors (lavabos, divisions internes?).

Hem fet fotos i a les 10:34 hem telefonat la Policia Local perquè vingués a aixecar d’acta d’unes obres al carrer Biada de les quals no sabem si hi ha llicència.

S’ha presentat una patrulla. Els hi he donat les meves dades. M’han dit que, efectivament, si hi ha un contenidor d’obres amb runa hi ha d’haver llicència d’obres. Si no hi ha llicència d’obres no es poden fer obres. Llicència d’ocupació de via pública no cal, perquè el contenidor és dins la finca de Can Fàbregas.

La Núria i jo ens hem quedat fora. Els policies han entrat i s’han estat una estona parlant i gesticulant amb el capatàs dels paletes.

De cop i volta, a les 11:09h han pujat al cotxe, han posat les sirenes i han marxat cagant llets. Jo els hi anava a dir que suposava que marxaven per una emergència però que m’agradaria saber què havia de fer: si em telefonarien, si m’havia d’esperar? M’han mirat amb cara de "no ens vinguis a tocar els collons" i han marxat sense dir res.

Jo he tornat a la feina (tinc el costum de treballar cada dia) i he telefonat a la Policia Local. Per telèfon m’han dit que podia tornar al carrer Biada, perquè ara hi havia tornat la patrulla, aquest cop acompanyats per un caporal.

Policies Locals de Mataró inspeccionen un contenidor de runa a Can Fàbregas i de Caralt He tornat a Can Fàbregas i m’he adreçat al caporal (Agent 276). Li he demanat si aixecarien acta, si hi havia llicència d’obres i si em donarien una còpia de l’acta.

El caporal m’ha dit que "des de dalt" els hi han explicat que això eren uns treballs encarregats per l’Ajuntament i que tot plegat s’estava fent correctament i sota responsabilitat de l’Ajuntament. Li he preguntat si hi havia llicència d’obres. M’ha respost que ell no sabia quines llicències tenien i quines no, però els hi han dit que "l’Ajuntament actua correctament".

Li he demanat que aixequés acta on es certifiqués el que estavem veient amb els nostres ulls: un contenidor ple de runa, i que me’n donés còpia. M’ha respost que jo marxaria d’allà sense cap document. Que m’hauria de personar a Comissaria i allà demanar-ho pels conductes reglamentaris. Que ells prendran nota després decidiran si fan una acta, un informe o qualsevol altra mena de ducument. Que ho puc demanar per escrit i seran els Serveis Jurídics de l’Ajuntament els que decidiran si em dónen alguna documentació i quina.

Jo he insisit en demanar una acta de personació al lloc dels fets i de descripció de la presència del contenidor de runa, però s’hi han negat.

Quan jo he marxat els policies han dit als operaris que podien continuar treballant però els hi han demanat que tanquéssin la porta del carrer per poder actuar amb "intimitat", lluny de les mirades dels vianants.

Dijous, 2 d’octubre

Hi ha Ple de l’Ajuntament de Mataró. El regidor de la CUP, en Xevi Safont-Tria fa una sèrie de preguntes al govern, que respon el regidor d’Urbanisme sr. Ramon Bassas. Sintetitzant:

– Quin tipus de treballs s’estan fent a Can Fàbregas i de Caralt?

– Neteja de trastos vells.

– Quines llicències es necessiten?

– Cap.

Llavors el regidor de la CUP ensenya fotos de la runa al regidor d’Urbanisme i li pregunta si això és "treure trastos vells". El sr. Bassas, amb tot el morro, es limita a tornar a llegir la resposta que deia que s’està fent "neteja de trastos vells". I deixa anar que "si vostè creu que hi ha alguna irregularitat ja sap on ha d’anar". (Però després, quan el portem als tribunals rondina i ens diu que judicialitzem la política).

Divendres 3 d’octubre

Vaig personalment a la caserna de la Policia Local a demanar còpia de l’acta. La funcionària que m’atén em diu que la persona que porta aquests temes només hi és als matins, que el telefoni dilluns al matí. Em diu que si és una acta model "nosequè 17" tinc dret a rebre’n una còpia si hi surto referenciat (que és que sí, perquè vaig ser jo qui va sol·licitar el servei i els hi vaig donar les meves dades als policies).

Dissabte, 4 d’octubre

Nou pany a la porta de Can Fàbregas Em fixo que han posat un pany nou a la porta de Can Fàbregas (foto). A partir de dimecres s’hi treballa a porta tancada.

Dilluns, 6 d’octubre

Telefono al sr. que m’han dit que se’n cuida de les actes que aixeca la policia. El situo en el cas i li demano una còpia de l’acta. Em diu que s’ho ha de mirar i que ja em telefonarà.

Em telefona per dir-me que en aquest cas no em poden donar còpia de l’acta perquè hi surten persones que no sóc jo i no puc tenir accés a les seves dades personals. Em diu que ho he de demanar per escrit al registre de l’Ajuntament.

 


 

Què en diu la premsa:

• El Punt: La plataforma de Can Fàbregas denuncia que l’Ajuntament hi fa obres sense permís

•  El Tot Mataró: Salvem Can Fàbregas denuncia que s’estan fent actuacions a la fàbrica

• Capgros: La Plataforma Salvem Can Fàbregas sospita que es fan obres a la fàbrica

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.