Policia Local antiavalots?

Policia Local de Mataró amb antiavalots dels Mossos d'Esquadra Malgrat que el govern local (PSC-ICV-ERC) ho hagi negat públicament, és evident que la UTO de la Policia Local vol ser una unitat “antiavalots” encoberta. No sé per què en diuen “anti” avalots. De fet, quan ells no apareixen no acostumen a produir-se’n, d’avalots.

La CUP de Mataró ho denunciem en una nota de premsa:

El proppassat mes de febrer, la CUP va preguntar al ple municipal si la nova Unitat Tàctica Operativa (UTO) pretenia esdevenir una unitat antiavalots de la policia local. Ho vàrem preguntar perquè en teníem indicis i ens preocupava que es destinessin diners municipals a una unitat antiavalots. El regidor de via pública, en el ple municipal de febrer, va negar aquest supòsit i ho ha tornat a negar a la comissió informativa de l’l1 de març, però els arguments demostren que no diuen la veritat.

Tots els indicis ens porten a la conclusió que aquesta nova unitat UTO estarà especialitzada en tasques d’ordre públic pròpies de les unitats antiavalots. Davant les nostres preguntes sobre els motius dels cursos específics destinats als agents de policia que s’incorporaran a l’UTO,  se’ns ha respost textualment que es farà “un curs bàsic d’ordre públic especialitzat en manifestacions, intervenció administrativa en establiments, control de grups juvenils radicals organitzats… i que una de les proves de selecció serà les condicions físiques dels agents”.

Arribem a la conclusió que el govern nega que es tracta d’una unitat antiavalots per dissimular l’evidència, però els fets demostren que a la pràctica estan desenvolupant una unitat antiavalots municipal.

Des de la CUP valorem molt negativament aquesta iniciativa i volem manifestar:

-A la ciutat ja tenim una caserna de mossos d’esquadra especialitzats en aquestes tasques d’ordre públic. No veiem necessari que l’administració municipal assumeixi responsabilitats que ja les exerceixen els mossos d’esquadra.

-Es malgasten recursos municipals, quan des del mateix cos policial es denuncia la manca d’efectius i recursos per fer front a les necessitats diàries.

-No tenim cap informe que indiqui la perillositat de grups de joves organitzats.

-Demanem que es replantegi el perfil d’aquesta Unitat Tàctica Operativa, i també que es renegociï la nova flexibilitat UTO amb la majoria de la representació sindical del personal de la policia local.

CUP Mataró

15 de març de 2010

You may also like...