Can Fàbregas s’obre camí als tribunals

Can Fàbregas i de Caralt. Mataró En el cas de Can Fàbregas i de Caralt, el tripartit que governa a l’Ajuntament de Mataró (PSC, ICV i ERC) ha mantingut sempre tancada la porta del diàleg i ha anat tancant portes a la via administrativa. A principis d’aquest 2008 no ens ha quedat altre remei que obrir la via judicial. Des de la Candidatura d’Unitat Popular ja hem obert tres causes relacionades amb Can Fàbregas als jutjats:

1). La compra-venda de terrenys entre PUMSA i l’Ajuntament per especular amb el solar on volen entaforar El Corte Inglés. És el tema dels horts comprats l’any 1928, que ara són carrers però que n’agafen el dret a edificar (que no es pot exercir enmig d’un carrer) i el situen a l’illa de Can Fàbregas. Just on volen construir el centre comercial. Just en el terreny que més es "revaloritzarà" econòmicament (que no pas arquitectònicament). Causa portada als tribunals el maig del 2008.

2). L’autoanomenat "informe" del Secretari General de la Generalitat (càrrec polític) que és l’únic paperet en el qual el govern justifica tota l’estratègia del "trasllat" sense descatalogació. Causa portada als tribunals.

3). L’afer de la participació de l’actual regidor d’Urbanisme en un cas en el qual la llei l’obligava a abstenir-se de participar-hi (no només de votar-hi) per la serva vinculació familiar amb els propietaris de la finca. Els oncles del regidor es van enriquir just després que el solar fos adjudicat a El Corte Inglés. Causa portada als tribunals el 8 de juliol de 2008.

I dijous en Xevi va anunciar al Ple que presentarem també un quart contenciós als tribunals . Aquest encara no el podem presentar fins que la modificació que es va fer en el Ple de juliol tingui el vist-i-plau de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona:

4). El Pla de Millora Urbana PMU-06 que pretén edificar El Corte Inglés sobre els fonaments de Can Fàbregas i de Caralt.

Per tant, la CUP ja ha obert tres causes als tribunals i n’hi ha una altra de pendent d’esgotament dels tràmits administratius. Paral·lelament, el Síndic de Greugesdos expedients oberts, un a petició de la Plataforma Salvem Can Fàbregas i una altre a petició meva.

Com que la CUP està personada en l’afer, hem conegut que hi ha com a mínim cinc contenciosos més als tribunals presentats per diversa gent contra el Projecte de reparcel·lació del PMU-001d, àmbit Ronda Barceló – illa Fàbregas i de Caralt.

Properament també farem "estrenar" al govern el nou Reglament del Consell Municipal del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Mataró, que van aprovar amb el vot en contra de la CUP. Però d’això ja en parlarem. 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.