Se’n va l’home gris i arriba el “hooligan” (o en “Charly” farà de Terradas)

Esteve Terradas, l'home gris del PSC-PSOE a l'Ajuntament de Mataró.Hi ha canvis a l’Ajuntament de Mataró. La setmana passada vam saber que l’Esteve Terradas (PSC-PSOE) abandonava la seva poltrona de regidor després d’escalfar-la durant vint-i-tre (23) anys. Em sembla que no se li coneix cap altre ofici. Se’n va enxufat al que ara en diuen Subdelegació del Govern (espanyol) a Catalunya. El que quan jo era (més) jove s’anomenava Gobierno Civil i que encara més abans era el palau del Virrei espanyol a les terres conquerides.

A la ciutat ens espolsem de sobre un home gris, de l’apareill del partit. Un home que es vantava de controlar-ho tot (especialment els mitjans de comunicació) des de l’ombra, des del seu despatx a Presidència. Em consta que molts treballadors de la Casa Gran s’an sentit alleugerits. Les seves esbroncades eren vox populi i es veu que havia trencat aparells de telèfon en atacs de "caràcter".

Jo hi he coincidit en el Consell d’Administració de Mataró Audiovisual (del qual formo part com a representant de la CUP). En la darrera ocasió li va venir un atac de mala llet quan jo vaig proposar que els treballadors de Mataró Ràdio i Maresme Digital TV poguéssin organitzar-se un Comitè de Professionals (com el que té TV3) i que poguéssin elegir representants al Consell d’Administració. A mi em sembla lògic i trobaria positiu que la gent que "pensa" la ràdio i la tele públiques (el Consell d’Administració) i els que "fan" aquests mitjans (els treballadors) es coneguin i treballin de forma coordinada. Però l’alcalde i el govern ho van considerar inacceptable. L’Esteve es va posar com una moto i em va començar a cridar enmig de la reunió. Va perdre els papers, vaja.

Aquest és el record que me’n queda.

Carlos Fernández, regidor del PSC-PSOE a l'Ajuntament de Mataró. Es fa dir Se’n va un home gris i en el seu lloc arriba un "hooligan". [A la foto és la persona de l’esquerra, la que porta les banyes del casc emboicades amb lla bandera espanyola]. Avui he vist a trossos una notícia primícia de TV Mataró (des que han passat el 24 Hores a 1/4 de 8 del vespre els meus fills em fan boicot i canvienn de canal o bé he d’escoltar les notícies entre crits de la mainada). He entès que en Carlos ("Charli") Fernández (PSC-PSOE) assumirà les competències que ha deixat l’Esteve Terradas a Presidència de l’Ajuntament de Mataró. Hi ha més canvis al cartipàs però no ho he pogut acabar de sentir. El malnom de "Charli Vista Alegre" se’l posa ell mateix, però m’ha arribat que en determinats barris de la ciutat se’l coneix com a "Don Carlo" o "Carleone".

Amb aquest encara no hii he tingut gaire tracte. El vaig conèixer quan ens va citar al seu despatx per explicar-nos (a un parell de representants de la CUP) que a l’octubre de l’any passat s’aprovaria al Ple el Reglament d’ús dels equipaments cívics que depenen del servei de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró. Això ens ho deia el setembre del 2007 i, com que erem un grup municipal nou ens feia la deferència de donar-nos quinze dies per presentar-hi esmenes abans de dur-ho a aprovació al Ple.

Nosaltres vam preguntar a les associacions usuàries d’aquests equipaments si havien participat als debats de l’el·laboració del document. La sorpresa va ser que tenien coneixement de la proposta de reglament (que portava molts mesos coent-se en l’anterior legislatura) per boca nostra (que no teniemm regidor en la legislatura anterior). A partir d’quí han passat moltes coses fins que el reglament s’ha aprovat el mes de març del 2008. Pots llegir el debat que hi va haver al ple. En "Charli"  va acabar reconeixent que "hi va haver problemes greus en un principi, però que actualment estan superats".

Suposo que continuarem parlant de com quedarà el govern reformat amb una llista del soci majoritari (PSC-PSOE) tan fluixa com l’actitud dels socis minoritaris (ICV i ERC). 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.