He jublitat el pot de disolvent de la teulada

Antena wifi artesanal feta amb una llauna de disolvent. Estic connectat a la xarxa MataróSenseFils. Com el seu nom indica, és una xarxa sense fils (wifi en anglès) mitjançant la qual ens interconnectem diversos veïns i veïnes de Mataró.

En la societat capitalista ens tenen acostumats a comprar i pagar per tot, per exemple les telecomunicacions. Amb aquesta experiència, però, els propietaris de la xarxa som la gent que en formem part. Cadascú la fa créixer la xarxa amb un router i una antena al terrat de casa seva. Tothom que ho vulgui s’hi pot afegir. És el que s’anomena una xarxa lliure i oberta.

M’hi vaig afegir ara fa tres anys després d’anar a un taller on em van ensenyar a fabricar-me la meva pròpia antena amb un pot de llauna de disolvent i un parell de cables. L’antena de pot ha estat operativa durant aquests tres anys i ha funcionat a la perfecció, tot i haver-se rovellat.

Però amb les pluges d’aquests dies se li acumulava aigua al cul i a casa ens fallava la connexió. Per això avui m’he enfilat a la teulada per jubilar-la i substituïr-la per una antena "pufecional". És el mateix sistema però té la tapa coberta.

L’experiència més potent de xarxa sense fils que conec és guifi.net, que fins i tot dóna cobertura d’internet de banda ampla a municipis i masies aïllades de la zona de l’Osona on les companyies de telecomunicacions no hi ofereixen servei (perquè no hi guanyarien els diners que en treuen a les grans ciutats).

A Mataró l’Ajuntament va aprovar una moció pel desplegament d’una xarxa sense fils a la ciutat. Li vaig intentar explicar a la regidora del ram (l’Alícia Romero) les bondats de guifi.net. Des de la CUP vam proposar implementar aquest model de xarxa lliure i oberta. Fins i tot va intervenir al Ple en Jordi Clopés (un dels redactors dels Comuns Sense Fils) per intentar convèncer els regidors, però em sembla que els hi va entrar per una orella i li va sortir per l’altra.

Valoració del primer any de legislatura municipal

Avui fa un any de les eleccions municipals on la CUP va plantar un pagès com a regidor a l’Ajuntament. N’hem fet una valoració que pots llegir al xeb de la Candidatura d’Unitat Popular o bé el pots descarregar en format PDF per llegir-lo amb més calma:

Descarregar l'article en format PDF  Un any a l’oposició, una oposició crítica i constructiva 42.86 Kb

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.