Commemorant la Setmana Tràgica

Cartell commemoratiu dels 100 anys de la Setmana Tràgica Per diverses bandes em van demanar la meva col·laboració consistent a fer el cartell dels actes de commemoració del centenari de la Setmana Tràgica.

Llibertaris, cristians i amazics han organitzat conjuntament un cicle de xerrades-debat que acabarà amb una taula rodona aquest divendres 3 de juliol. Són gent dels diferents col·lectius hereus d’aquells que s’hi van veure implicats: els treballadors que eren recrutats per la guerra del Rif (la causa de l’esclat), l’Església que va patir la crema de convents durant les revoltes i, aprofitant que la recent immigració ha fet que Mataró tingui un important col·lectiu amazic, el poble amazic que va patir directament la guerra colonial en el seu territori.

Els organitzadors han contactat amb gent del moviment anarco-sindicalista, dels col·lectius cristians de base i de l’associació Taghrast-Espai amazic. Cada col·lectiu ha fet una xerrada-debat i hi haurà una taula rodona final on hi participaran tots.

S’ha pretès analitzar els fets des del punt de vista de cada col·lectiu, com els van afectar, com ho recorden, quines implicacions van tenir… i entre tots discutir quina ensenyança en el present i de cara al futur en podem treure.

El cartell està il·lustrat amb una panoràmica de Barcelona durant la crema de convents.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.