La torre caiguda

Torre tombadaAvui la gent dels informatius de Mataró Ràdio m’han demanat que els expliqués detalls de la "caiguda" de l’actual projecte de Torre Barceló que el govern municipal havia donat per bo però que la Generalitat ha tombat.

"Casualment", durant el procés de reparcel·lació, el solar on s’ha de construïr aquesta torre ha estat adjudicat a Residencial Aurum. Residencial Aurum és qui va comprar la finca de Can Fàbregas a Naves Biada, l’empresa dels oncles del regidor d’Urbanisme i president de PUMSA. En el procés de reparcel·lació també s’agafen uns terrenys que l’Ajuntament té a la ronda Barceló, que els ven a PUMSA i aquests van a parar a l’illa de Can Fàbregas i de Caralt, just on volen edificar El Corte Inglés. Els talls del pastís van amunt i avall perquè tothom (?) hi surti guanyant.

Des de la CUP ho hem expicat de forma prou clara, i fem una pregunta per ser contestada al Ple de dijous:

La Torre Barceló, al fons a la dreta, ha estat suspesa per la Generalitat. "La CUP ha tingut coneixement que el projecte de la “Torre Barceló” de 25 plantes presentat per l’Ajuntament de Mataró ha estat suspès per la Comissió d’Urbanisme de Barcelona de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta suspensió del projecte per part de la Generalitat afecta les requalificacions urbanístiques de la zona de la Ronda Barceló i l’illa Fàbregas i de Caralt.

La suspensió ha estat motivada perquè es pretén que els cossos sortints (unes terrasses de tres metres tancades amb una dita doble pell), no computin a efectes d’edificabilitat, però que en realitat suposen afegir uns 9.000 m2 edificats als 18.799 m2 de sostre total admès pel planejament vigent, la qual cosa suposa un increment de gairebé un 50 per cent.

Aquest afany de construir més que no permet la legalitat vigent, segons les normatives d’edificabilitat, posa de manifest l’operació especulativa arran de la compra de la nau de can Fàbregas i de Caralt per part de Residencial Aurum, SL, a la qual, casualment, ha estat adjudicada la promoció de la Torre Barceló.

Per tot això, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) fa les preguntes següents:

En una ciutat com Mataró, densament edificada, on manquen espais oberts i de serveis, per què es pretén sobrepassar els límits d’edificabilitat que marquen les lleis?

Perquè no s’ha informat d’aquesta incidència tan rellevant al conjunt dels Grups Municipals?"

La premsa en parla:

• El Punt: Urbanisme tomba el projecte de la torre de 25 plantes de Mataró perquè «s’hi edifica massa»

• El Tot Mataró: La CUP denuncia que la Generalitat ha aturat l’edifici de 25 plantes de la Ronda Barceló

• Capgròs.cat: El govern haurà de modificar el projecte de la torre Barceló per aprovar-lo

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.