Les meves Santes: 27 de juliol (dia III)

El regidor de la CUP Xevi Safont-Tria mudat per anar a Ofici. 27 juliol 2008 2/4 de 10 del matí: M’acosto a l’Ajuntament a veure el "meu" regidor l’únic dia de l’any que es muda per fer l’Anada a Ofici. En Xevi participa com a comparsa en l’anada, però no fa pas l’entrada a l’església. És l’únic dels 27 regidors que es queda a la porta del temple religiós. Fa uns quants anys que el regidor dels PSC-PSOE Ramon Bassas va decidir incloure elements violents (antiavalots dels Mossos d’Esquadra) enmig de la nostra Festa Major. Avui els cap dels policies autonòmics ha estat a punt de provocar un incident quan ha intentat detenir-me o retenir-me perquè li ha molestat una foto que he fet . El que li hauria d’haver molestat és que es pugin fer fotos com aquesta. El que li hauria de molestar és que un dels seus homes porti la pistola tunnejada com la porta.

10 del matí: Jo també em quedo a la porta de la Missa de Les Santes. Aprofito per anar a visitar la meva iaia. Ella sí que segueix la missa des de casa a través de Televisió de Mataró.

L'Herald i Les Trampes en la Desfilada de Festa Major. 27 juliol 2008. 1 del migdia: Torno a la basílica de Santa Maria, aquest cop amb els meus fills, la meva companya i la meva fillola colombiana (amb sa germana i la seva mare). Anem a veure com deixen anar els coloms després del repic de campanes. Les campanes repiquen mentre a la porta de l’església treuen a passejar les suposades relíques de les santes Juliana i Semproniana. I dic suposades perquè un bon amic ben documentat m’ha explicat que en ralitat sembla que són ossos d’animal, i no pas de persona humana. Me n’informaré amb detall i ja us ho eplicaré aquí al bloc. Avui és el dia que també desfilen l’Herald i les Trampes (foto). Acompanyem la Desfilada de comparses fins l’Ajuntament, on tot el bestiari festiu fa la dormida. Una dormida dura de seguir sota el sol imponent de les dues del migdia.

Banda de l'Agrupació Musical del Maresme tocant al saló de plens de l'Ajuntament de Mataró. 27 juliol 2008. Quarts de tres del migdia: Acabada la dormida, entro amb els meus fills al saló de plens de l’Ajuntament. A aquesta hora cada any la gent de les comparses i la banda s’afegeixen als regidors i ocupen la sala de plens de forma festiva. La banda toca, la gent balla i s’hi serveixen refrescos. Quan jo erra petit mon pare també ens havia colat algun any en aquesta festa en petit comitè.  Acabada l’última peça anem a dinar a ca’ls sogres, on avui ens hem convidat.

el Drac de Mataró a La Passada de Les Santes. 27 juliol 2008. Quarts de 7 de la tarda: Amb la Carla i els nostres fills anem a La Passada. És la cercavila més llarga de la nostra Festa Major. Avui desfilen totes les comparses. La canalla és qui tria a quin bestiari acompanyem durant el rrecorregut. Aquest any ha tocat Drac, Momerota i Diablesses. Els menuts estan fascinats amb el foc. Ens empassem la dormida de les figures fins al darrer ball d’en Robafaves. Els nostres fills es demanen un frankfurt de la cantonada de La Riera però passem per casa per fer el sopar dels pares.

Castell de focs artificials de Les Santes de Mataró. 27 juliol 2008. 1/4 d’11 de la nit: Quedem amb mon pare a casa nostra per baixar plegats fins a la platja a veure el Castell de focs artificials. Avui és aquella nit quela majoria de cases de Mataró queden buides perquè tothom baixa a mar a veure els focs. Seguim la marabunta de gent. Hi ha un petit coll d’ampolla al pas sotarrani, però arribem a la platja a temps de veure els focs ajaguts a la sorra. En 20 minuts es cremen (literalment) uns cinc milions de les antigues pessetes. Ooohhhh!!!

Joan Jubany Lorente menjant xídria. Foto Joan Jubany Mulet. 27 juliol 2008. 2/4 de 12 de la nit: Sarau a la platja. Nosaltres anem a buscar un tall de xindria per a cadascú. La meva tieta Montse i el meu fillol Pol col·laboren en la parada de xíndries. Boníssimes i molt refrescants.

Cap a mitjanit els menuts cauen en rodó morts de son. Ara arriba l’autèntic viacrucis de Les Santes. Dur a coll una criatura totalment adormida (pes mort) des de la platja de El Callao fins a casa nostra. I tot pujada…

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.