Gratacels sense crèdit, regidor amb descrèdit

Web de Construccions Riera on s'anuncia el gratacels de la Torre Baarceló a Mataró.Aquesta setmana La Vanguardia ha publicat que Construccions Riera ha fet suspensió de pagaments , que ara en diuen "concurs de cretidors". El Punt de dimarts se s’ha fet ressò que és l’empresa adjudicatària del gratacels de la Ronda Barceló i ha publicat les primeres reaccions del regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Mataró. Per a algun altre mitjà local la notícia no és la suspensió de pagaments sinó el missatge llançat pel regidor d’Urbanisme.

Construccions Riera es defineix a si mateixa en el seu dossier de premsa: "Construccions RIERA ha dut a terme la creació de diferents empreses, altament especialitzades, que en l’actualitat formen el Consorci d’Empreses Riera". Una d’aquestes empreses o secions és Residencial Aurum, SL.

Residencial Aurum és la immobiliària que va comprar la finca de Can Fàbregas i de Caralt a Naves Biada, SA, l’empresa dels dos oncles materns de l’actual regidor d’Urbanisme. El preu: 2.745 milions de pessetes, que pagats en euros són més de 16 milions.

Des del mes de setembre, PUMSA, empresa pública presidida pel regidor d’Urbanisme, està realitzant obres d’enderroc a la finca de Can Fàbregas i de Caralt, que actualment és propietat de l’empresa que ha fet suspensió de pagaments. Aquestes obres ja les vam denunciar a la Policia Local, però encara no hem vist que se n’hagi derivat cap cosneqüència. Jo encara em preguto: si les obres les executés qualsevol altre, la denúncia hauria acabat d’aquesta manera?

En el procés urbanístic per perpetrar la consturcció de  El Corte Inglés just damunt dels fonaments de Can Fàbregas hi ha un pas que s’anomena reparcel·lació. Consisteix en què cada propietari posa les seves taronges (les finques actuals) a l’exprimidora (l’administració actuant, o sigui PUMSA), que les converteix en suc que es reparteix en gots (les finques resultants). En aquest procés Residencial Aurum hi posa la finca de Can Fàbregas i com a resultat de la reparcel·lació li tocarà una nova finca on està previst aixecar el gratacels de la Torre Barceló.

Però aquest procés de reparcel·lació ha estat suspès per l’Ajutament perquè s’enfrontava a 19 contenciosos-administratius oberts als tribunals. En una curiosa giragonsa, es va suspendre la reparcel·lació per garantir dues coses: El Corte Inglés i la Torre Barceló. En aquesta maniobra també hi ha planat l’ombra del regidor d’Urbanisme, que va ocultar informació en el decret publicat.

La Torre Barceló és aquell projecte de gratacels que va ser suspès per la Generalitat , pel tema dels balcons. Recentment el govern ha tornat a presentar el mateix projecte a la Generalitat. A nivell tècnic no s’ha canviat res. Senzillament, en el redactat no fan referència a si els cossos sortints (balcons) són tancats (que han de computar com a superfície edificable) o són oberts (que no computarien). D’aquesta manera, es colen uns quants milers de metres quadrats edificats per la patilla. Una altra maniobra curiosa, en aquest cas per saltar-se la pròpia normativa urbanística de Mataró.

Però tornem a la suspensió de pagaments. Novament, l’actual regidor d’Urbanisme sr. Ramon Bassas ha sortit a fer declaracions. Assegura que Residencial Aurum “són uns inversors que no tenen cap relació amb Construccions Riera, que només els fa de gestors d’aquesta operació”.

Jo em pregunto: quina necessitat de mentir té aquest home?

Es fa el tonto? O ens pren a tots plegats per tontos?

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.