La propera, un McDonalds a les muralles de Tarragona?

L'amfiteatre romà de Tarragona (ja sé que no són les muralles de Tarragona) també es podrà traslladar? Avui el govern de Mataró (PSC-PSOE, ERC i ICV) ha escrit un nou capítol de l’afer Can Fàbregas i de Caralt. La realitat supera la ficció, i em sembla cap guionista de Vendelplà s’atreviria a escriure un episodi com aquest. Per inversemblant.

Amb la proposta d’enderroc van posar un peru a la galleda. Amb la proposta de "reubicació" van posar-hi l’altre peu. I ara, en un tercer intent es tiren directament a la piscina amb la proposta de "trasllat integral".

El govern diu que ha "mogut fitxa", però ha fet trampes. En qualsevol joc de taula cada jugador pot moure les seves fitxes, però mai les de l’adversari. L’Ajuntament, que juga en l’equip de El Corte Inglés, proposa "moure" Can Fàbregas i de Caralt. I com que la "fitxa" és molt grossa ara proposen esquarterar-la, emmagatzemar-la i tronar-la a muntar 150 metres més enllà.

Dels 50.488 metres quadrats del monstre comercial (26.000 sobre rasant + 24.488 en subsòl) no n’han canviat ni una rajola. Mai s’han volgut ni imaginar que deu ser més racional "moure" un projecte del qual només existeixen plànols abans que "moure" una nau centenària de maons, una xemeneia i els dos edicles de l’entrada…

Avui han deixat clar que qui dicta la política urbanística és El Corte Inglés i no pas l’Ajuntament.

Aquesta nova capgrossada, si l’arribéssin a dur a terme,  crea un precedent gravíssim i molt perillós. Qualsevol dia a algú se li acudirà "traslladar" les muralles de Tarragona per posar-hi un McDonalds. I li hauran de deixar fer gràcies a personatges com els que estan ordint tota aquesta trama.

Ara tot just estic començant a llegir la documentació que han presentat avui en roda de premsa. Hi ha molts altres temes a comentar: els diners que ja ens ha costat i costarà tot això, la "participació"… però ja n’anirem parlant.

Projecte de l'Ajuntament de  Projecte de l’Ajuntament de "trasllat integral" de Can Fàbregas i de Caralt (desembre 2007) 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.