A Girona d’acampada fent autoestop

Primer cartell de MauletsAmb el lema Mopu, tremola, els Maulets no abandonen. Salvem la Vall de Sant Daniel!! s’ha convocat la primera Acampada Nacional de Maulets a la Vall de Sant Daniel (Gironès) els dies 5, 6 i 7 d’agost. L’acampada és en defensa d?aquest paratge i contra la construcció de la variant de la N-II que està previst que travessi l?emblemàtica vall.

Som estudiants i estem de vacances. Alguns companys de Mataró hi pujaran amb cotxe a la nit, però en Lluís, en Jordi F i jo ens aventurem a sortir cap al migdia per arribar-hi fent auto-estop. A la nit estem tirats a 22 km de Girona.

No sé si és que fem mala pinta o que els conductors s’estan tornant cada cop més insolidaris, però no hi ha manera que ningú s’aturi. Mala pinta no en fem, més aviat som tres de marrecs amb cara de llàstima, o sigui que deu ser que això de l’autoestop va de cap a caiguda. Anem fent petits trajectes curts i ens acostem molt lentament al Gironès. L’últim cotxe que ens ha recollit ens ha deixat a la carretera N-II a l’alçada de Vilobí. El sol ja s’està ponent i se’ns acaba de fer de nit sense que ningú més ens ajudi a fer l’empenta final que ens falta.

Decidim començar a caminar. Més val moure’s que quedar-nos aturats, oi? El cas és que, xino xano arribem als afores de Girona, on sortim de la carretera i enfilem per camins i pistes forestals tot seguint les fletxes que indiquen el camí del lloc de l’acampada de Maulets.

Ja és negra nit. Ens perdem i després de passar quatre cops per davant del mateix cementiri, però de l’acampada ni rastre. Ens quedem a dormir en un racó a la vora del camí.

Ens llevem i trobem el campament. Les tendes són enmig d’una zona boscosa entre els arbres. Uns arbres que tenen els dies comptats, ja que perr aquí hi volen fer passar la variant de la N-II.

Hem arribat tan rebentats que fem un mos i acceptem un racó en una tenda de companys del Maresme per posar-nos a dormir. Ells han sortit aquest vespre i han arribat abans que nosaltres. En Joan, en Jordi i en Xevi de Mataró ens proposen sortir de gresca a Castelló d’Empúries amb en Pere, però els nostres cossos no ho aguantarien.

L’endemà al matí és en boca de tothom l’escàndol sonor que sortia de la tenda d’en Jordi de Sant Gregori, que ha lligat amb la Roser de Barcelona? Nosaltres hem dormit tan plans que devem ser els únics de tota l’acampada que no ens n’hem assabentat.

La tornada, evidentment, la fem entaforats en els cotxes de la resta de la gent de la comarca.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.