Llibertat d’expressió 2 – Mossos d’esquadra 1

Mossos d'Esquadra a la Rambla de Barcelona. 29 setembre 2007 Avantmatx: Aquesta tarda he estat a Barcelona. Hi havia convocada una manifestació a favor de la llibertat de manifestació. Sí noi, al segle XXI i en aquesta nostra terra. Darrerament els Mossos d’Esquadra es dediquen a segrestar manifestants. Dotacions antiavalots encerclen les manifestacions i impedexen que ningú hi entri ni en surti. Arriba a haver-hi més policies que manifestants, i els antiavalots obliguen a fer el recorregut que ells dicten i la mani s’acaba quan i on ells volen.

Manifestació per la llibertat d'expressió. Barcelona, 29 setembre 2007.1 a 0: Fa unes setmanes els Mossos d’Esquadra van utilitzar questa tàctica per prohibir el pas d’una manifestació per la Rambla de Barcelona. Avui s’han convocat més de 2000 persones, perquè es facin a la idea que "La repressió mai ens tallarà les ales" . Un gol a favor dels convocants.

16 furgons de la Brigada Mòbil bloquegen la Rambla de Barcelona. 29 setembre 2007. 1 a 1: Avui la convocatòria era a la plaça Universitat, i la policia de la comunitat autònoma espanyola de Catalunya ha encerclat els manifestants amb un desmesurat dispositiu amb armes antiavalots. Al capdamunt de la Rambla de Barcelona més de 16 porqueres han ocupat tota la vorera central i la policia ha fet un doble cordó d’homes armats per impedir el pas dels manifestants fins a la plaça de Sant Jaume. La manifestació ha quedat bloquejada per la força. Gol de la policia.

La repressió mai no ens tallarà les ales. Barcelona, 29 settembre 20072 a 1: De cop i volta, des del capdavall de les Rambles, hem començat a aparèixer gent a l’altra banda del cordó policial armats amb pancartes a favor de la llibertat d’expressió i de manifestació. Aquesta no se l’esperaven. Tenien tots els seus homes mirant cap amunt i els hi ha aparegut una nova manifestació a les seves esquenes. Gol per l’escaire! Hem continuat la manifestació Rambla avall, amb algunes dotacions de policia armada trepitjant-nos els talons i intentant passar davant nostre per barrar-nos el pas. Corrent com llebres s’han plantat davant nostre al carrer Ferran. Tenien la plaça de Sant Jaume al descobert perquè tots els policies estaven encerclant la primera manifestació al capdamunt de la Rambla. M’ha agradat trobar-me en Titot entre la colla d’aquesta segona manifestació.

Mossos d'Esquadra tallen el carrer Ferran. Barcelona, 29 setembre 2007 En temps afegit encara hi ha hagut una jugada interessant, però aquesta me la reservo per un altre dia. El cas és que després d’algunes derrotes el partit d’avui l’hem guanyat nosaltres.

He tornat amb tren fent-me un parell de preguntes:

Per què en diue antiavalots i són ells els que provoquen els avalots?

Qui altera l’ordre, uns centenars de manifestants o aquest desplegament d’homes armats?

Segons els telediarios de principis dels 70, els grisos  reprimien? O establien l’ordre?

Per què ens adoctrinen que l’estat espanyol és una democràcia si no hi ha llibertat de manifestació? 

Per què només s’anomenen dictadures només alguns dels llocs on la gent no es pot expressar lliurement?

Per què ens podem manifestar pel carrer Pelai i no pas per les Rambles?

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.