El govern diu NO. La ciutadania diu SÍ

Cartell. Salvem Can Fàbregas la seu lloc. Juny 2008 Avui ha sortit d’impremta un cartell informatiiu de la Plataforma Salvem Can Fàbregas. Mentre he començat a penjar-ne alguns ja m’ha aturat gent preguntant com està el tema. I és que l’equip de govern de l’Ajuntament ha embolicat tant la situació que la ciutadania ja no sap en quin punt estem.

El cartell, que he fet per encàrrec de la Plataforma explica molt breument la situació actual:

Qui ho diu que el patrimoni i el “progrés” NO són compatibles?

L’equip de govern de l’Ajuntament se salta a la torera la Normativa del Pla Especial de Patrimoni de Mataró, que no permet el “desplaçament” o “trasllat” d’immobles catalogats amb el nivell “A”, com és Can Fàbregas i de Caralt.

El regidor d’Urbanisme ha actuat il·legalment perquè ha intervingut en l’afer tot i tenir relació de parentiu amb els expropietaris de la finca de Can Fàbregas, que l’havien comprat per 33 milions de pessetes i l’han venut per 2.745 milions de pessetes després que fos adjudicada a El Corte Inglés amb el compromís que PUMSA farà totes les gestions necessàries per treure’n la històrica fàbrica.

El Director General de Patrimoni Cultural de la Generalitat (càrrec polític) ha signat un “informe” on autoritza l’enderroc, emmagatzematge i reconstrucció de Can Fàbregas sense tenir competències per fer-ho, ja que aquests informes els ha de fer la Comissió Territorial de Patrimoni de la Generalitat (òrgan tècnic).

El “trasllat” és un disbarat arquitectònic i una despesa econòmica innecessària, perquè El Corte Inglés o qualsevol altre ús (públic o privat) SÍ que és compatible amb Can Fàbregas i ha de respectar el patrimoni

Salvem Can Fàbregas i de Caralt al seu lloc 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.