Missió complerta a la gola del llop

Xevi Safont-Tria mentre el maquillen a Antena3 Televisión. 25-9-07 Acabo d’arribar d’Espanya on he escortat en Xevi Safont-Tria en "missió diplomàtica" a la gola del llop. Hem anat a Madrid al programa 360 grados d’Antena 3 Televisión. El tema: "¿Se puede romper España?". El tertulians: set (7) contra un (1). Per una banda, el regidor de la CUP a l’Ajuntament de Mataró. A la banda espanyolista Miguel Ángel Rodriguez, Albert Rivera, Rosa Díez, José María Calleja, Carlos Urquijo, José Miguel Camacho… i la Pilar Rahola seguint el corrent d’aquesta colla.

No anavem a convèncer a ningú, això ho teniem clar. Hem anat a una televisió espanyola que emet per a Espanya (i que de retruc també es sintonitza als Països Catalans) a enviar un parell de missatges als espanyols:

1. Hi ha vida a l’esquerra d’Esquerra. Els espanyols han de saber que existeix una esquerra independentista que no és un projectte maginal i que té representació en Ajuntaments dels Països Catalans.

2. L’Espanya actual deixarà d’existir. Ja es poden anar mentalitzant que més tard o més d’hora la nostra nació aconseguirà la independència. Però no s’han de preocupar perquè ells podran continuar sent espanyols. Si hi treiem els afegits (els pobles que manté ocupats) Espanya no es trenca.

Sembla que en vam convèncer uns quants. Al final del programa cap un 90% dels espectadors havien votat per SMS que aquesta "España se rompe". Missió complerta.

En Xevi ha fet un paper molt digne davant primeres espases del nacionalisme espanyol més recalcitrant. El format del programa no deixa lloc a la reflexió. Els tertulians professionals tallaven grollerament en Xevi i  no li deixaven acabar les argumentacions. Els ha tret de polleguera. Tot un senyor portaveu del Govern espanyol en època de l’Aznar ha acabat cridant-li payaso al meu company.

No penso que l’esquerra independentista hagi d’agafar l’hàbit d’assistir a espectacles com aquest, però avui hem tingut l’ocasió deixar un parell de coses clares as espectadors del país veí.

Jo no he estat precisament còmode assegut entre un públic bel·ligerant. De necdotes n’hem viscut unes quantes… A veure si te les puc anar explicant. A que no endevines amb qui hem acabat anant de copes per Madrit? (I no, no és cap dels tertulians).

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.