Slot o scalextric?

Pista de slot. Slot o scalextric? Ho explica molt bé des de València en Pampló, pilot de cotxes de fórmula i aficionat a l’slot.

Als Països Catalans quan juguem a slot acabem dient que hem jugat a scalextric. Aquí en diem Scalextric perquè és el nom comercial i el nom amb el qual es va popularitzar aquest joc quan Exin el va introduïr al nostre país cap als anys 60 del segle XX.

Ara podem trobar unes quantes marques que fabriquen circuits i cotxes de slot. Per exemple Scalextric , Ninco (que té el web en català), Slot-it, Fly, Revell, Carrera … A la foto, per exemple, pots veure un circuit que combina pistes i comandaments de la casa Ninco, pistes de la casa Scalextric i un comptavoltes de la casa Carrera.

En canvi, als països anglosaxons aquest joc de curses de cotxes a escala 1:32 es coneix com a slot, que en anglès vol dir ranura (que és per on corren els cotxets damunt la pista).

Si volem parlar amb propietat, doncs, haurem de començar a acostumar-nos a dir-ne slot (nom genèric) enlloc de scalextric (nom comercial).

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.