Homenatge a les víctimes del franquisme

Foto de El Tot MataróDissabte es va inaugurar a Mataró, finalment, el primer monument que honora les vícimes del franquisme. No entenc per què s'ha trigat tant a fer aquest acte de reconeixement. L'obra de Pierre Chiriotti representa unes siluetes buides dins el perfil de la ciutat, i està reforçada amb la frase "La seva absència els fa molt presents".

El Grup per a la Recerca de la Memòria Històrica de Mataró és qui fa anys que ha estat treballant per fer realitat aquest monument, que s'ha ubicat a l'Avinguda d'Amèrica, sota la font del Dos de Maig, prop del cementiri. [Just en el lloc on fa pocs anys agents de la Policia Local van agredir una colla de Maulets perquè estaven pintant un mural. Els joves no es van deixar prendre les pintures i van rebre cops de puny i de porra… i després una condemna judicial per "atemptat a l'autoritat".]

L'acte l'han presidit les autoritats, amb l'alcalde Joan Antoni Baron al capdavant. [El mateix Joan Antoni Barón que era regidor de la policia quan els municipals es van acarnissar amb els maulets.]

La gent de la CUP també hem volgut participar a la inauguració i retre homenatge a les víctimes del feixisme espanyol. La Carme Polvillo i en Pep Riera han fet una ofrena amb el missatge "Mai oblidarem el vostre sacrifici", i en Juli i jo hem posat una senyera al monument.

I d'identitat catalana i de multuculturalitat he parlat avui a Mataró Ràdio en un tall de veu als informatius. Si dissabte s'inaugurava el monument, diumenge les autoritats van fer la festa d'inauguració de la reurbanizació de l'Avinguda d'Amèrica. La tercera inauguració en el que portem de setmana, i això en plena precampanya electoral. Es pensen que la gent és imbècil o què? És just que jo els hi hagi de pagar a aquesta gent la seva campanya electoral amb els meus impostos?

Però des de la CUP de Mataró ens hem posicionat sobre el fet que en la festa institucional d'inaugració només s'havien convidat a actuar dues entitats folcklòriques del sud d'Espanya. Aquesta és la concepció de multiculturalisme dels nostres governants? Del PSC-PSOE no en dubto, a aquests els hi va l'espanyolisme ranci i provincià. Dels "multiculturalistes" d'ICV ja m'extranya més. I dels "catalanistes" d'ERC no cal que en digui res, oi?

Si en l'acte es volia reflectir la diversitat d'arrels culturals del barri de Rocafonda, com és que han bandejat cultures com l'amaziga, la diolà, la quitxúa, l'argentina i tantes altres? Potser és que aquests no voten?

Curiosament, arran del malestar d'alguns veïns i després d'una nota de premsa de la CUP, a darrera hora (i sense estar anunciats en el programa ) ha aparegut la secció infantil de l'esbart dansaire d'Iluro. Tothom content?

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.