Can Fàbregas no és el barrufet rondinaire

Salvem Can Fàbregas al ple de l'Ajuntament. És dijous i miro per la finestra de la feina. A quarts de set de la tarda comencen a arribar vehicles policials a la part del darrere de l'Ajuntament i em recorden que avui hi ha Ple Municipal. Durant aquest mandat no m'ha calgut apuntar a l'agenda el dia dels plens. Quan al vespre s'acumulen motos i cotxes de la policia al reservat de la plaça, miro el calendari, comprovo que és dijous i és matemàtic: hi ha Ple Municipal.

Aquest cop hi havíem demanat la paraula la plataforma Salvem Can Fàbregas i de Caralt . Una de les nostres portaveus, la Núria Manté, ha demanat als regidors que no enderroquin aquest conjunt industrial catalogat com a patrimoni arquitectònic. Ha acabat amb una cita de Sòcrates el filòsof grec: “Qui ens protegirà dels que ens han de protegir?”. No ens han contestat, però el desplegament policial deixa clar que "els que ens han de protegir" es protegeixen molt bé dels seus "protegits". Cal tanta policia cada cop que veïns i veïnes intervenim al ple? De què tenen por?

070302_vilert-200.jpg El regidor d'urbanisme, Arcadi Vilert, ha contestat la pregunta. Però no ha esmentat la intervenció de la Plataforma, no. Ha contestat la pregunta que li havien fet els regidors de CiU (que ha donat peu a demanar la paraula nosaltres). És la seva pràctica habitual: menyspreu a la gent del carrer. Els regidors només es parlen entre ells, mai s'adrecen al "poble" que diuen que representen.

En Vilert és un personatge de llengua àgil. Als plens acostuma a xerrar com si estigués donant classes magistrals a aprenents d'urbanista. Avui, però, ha llegit tota la seva intervenció. Por a reliscar? No, de cap manera. Darrerament s'està aficionant als paperets: el guió escrit d'avui, els paperets blancs de la votació secreta del Consell de Patrimoni…

També habitualment, quan es parlen (o voten, vaja) temes d'urbanisme els socis petits del tripartit no obren la boca. Callen i voten, que per això cobren. Avui, però, en Jaume Graupera (ICV) ha volgut parlar. No s'ha acabat de fer entendre, però amb el vot no s'ha equivocat. Igual que els seus socis d'ERC i el PSC-PSOE, ha votat contra la proposta d'aturar totes les actuacions relacionades amb l'adjudicació a El Corte Inglés del "solar" on ara hi ha Can Fàbregas i de Caralt.

En tot cas, avui el Ple estava ple. Ple de gent molt diversa amb cartells exigint als nostres governants que no destrossin més el nostre patrimoni. Ple de gent del carrer demanant que no ens prenguin per imbècils amb jocs de muntar i desmuntar xemeneies.

Quan vam crear la plataforma ens volien etiquetar de Barrufet Rondinaire. Però amb constància i feina de formiga, des de Salvem Can Fàbregas i de Caralt estem arribant a tot el poble barrufet… i el govern municipal s'està convertint en El Senyor de Barrufet.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.