Inturalable: una consellera regional atura la festa del Rei

El rei Pellofa s'ha hagut d'aTurar una hora al carrer per culpa d'un acte oficial a l'Ajuntament Avui és divendres de Carnestoltes. A Mataró el rei del Carnestoltes té nom propi: Pellofa. I té ritual propi: divendres després del Dijous Gras pren l’Ajuntament per regnar a la ciutat fins el Dimecres de Cendra.

A 2/4 de 9 del vespre estava anunciada la presa de possessió de la Casa Gran per part d’en Pellofa i el seu seguici. Els Botargues i la Momerota eren a punt d’encendre la pólvora per fer seu el carrer.

Hi hem anat amb els nostres fills amb ganes de festa carnavalesca. A l’escola als nens els hi han ensenyat que aquesta setmana mana el Rei del Carnestoltes. I a l’escola també han après que ningú mana més que un rei.

Però hem hagut d’estar una hora sencera de rellotge aTurats al carrer perquè una consellera del govern regional de la comunitat autònoma espanyola del Principat de Catalunya estava fent una visita a l’Ajuntament en un acte de nosequè dels advocats. I el domàs d’en Pellofa fora del balcó (no fos cas que les autoritats "de debò" s’ofenguéssin).

Nosaltres fins a 2/4 de 10 amb els nens al carrer. Esperant. Sense cap explicació oficial. Aturats, esperant que s’acabi l’acte oficial a l’Ajuntament. Els nens cantant "que comencin, que comencin…".

Els meus fills de 7 i 4 anys no han entès per què hi ha una senyora que mana més que el Rei. Una senyora que és capaç d’aTurar una hora l’aparició del Rei del Carnestoltes.

A l’Ajuntament no tenen calendaris? No sabien que avui és Carnestoltes?

Tot plegat, inTuralable!

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.