Hi haurà expedient. En traurem l’aigua clara?

HI haurà expedient informatiu per l'acomiadament d'un treballadora de Mataró Ràdio.Avui hem fet la segona part d’aquella sessió del Consell d’Administració de Mataró Audiovisual que s’havia suspès perquè "no calia". El Vicepresident ens ha explicat que ha arribat a un acord amb el treballador acomiadat i que l’acomiadament passa de ser "disciplinar" a "improcedent". Un canvi de matís que posa de manifest que les acusacions de la gerència de l’empresa pública per justificar l’acomiadament del treballador fix eren infundades. Un cop més el President ha demanat disculpes pels errors comesos i ha dit que les responsabilitats les volia assumir totes ell.

Jo he insistit a demanar un expedient informatiu que ens permeti aclarir què ha passat i on han estat aquests errors que el president diu que reconeix. Aclarir-ho ens pot permetre intentar que fets desagradables com aquest no es tornin a repetir. Tancar-ho en fals i modificar el reglament perquè un cas com aquest no es tracti al Consell d’Administració seria, em sembla a mi, un error.

Aquest cop no ha vingut el Secretari General de la Corporació, però l’alcalde li ha encarregat i ha portat un dels seus informes on li preguntava qui és que té competències per obrir un expedient informatiu. Segons el secretari, com que no ho diu enlloc, ell interpreta que és competència del President. I el President –o sigui l’alcalde– ens ha dit que, com que és competència seva, ell considerava "no convenient" obrir un expedient informatiu.

Jo li he dit que ell té tot el dret a considerar-ho "no convienient", però jo tinc dret a proposar al Consell d’Administració (que segons el Secretari no té competències per obrir expedients informatius) que demani al President (que segons el Secretari és qui té aquesta competència) que obri un expedient informatiu. I el President després té dret a negar-s’hi, però el Consell d’Administració té dret a demanar-li.

Vist l’ambient que es respirava, finalment el President ha dit que encarregaria l’obertura d’un expedient informatiu per aclarir l’afer de l’acomiadament improcedent del Cap d’Emissions. També ens ha avançat que l’instructor de l’expedient serà el Cap d’Àrea de Presidència de l’Ajuntament de Mataró (un càrrec de confiança de l’alcalde).

Veurem si en traiem l’aigua clara, oi? Però això ja serà un altre tema.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.