Ens dónen la raó: PUMSA especula irregularment

PUMSA vol especular irregularment amb l'arribada de El Corte Inglés Acabem de saber que la CUP tenia raó a l’hora de dur l’Ajuntament als tribunals per una operació espceulativa relacionada amb l’intent d’aterratge (forçós) de El Corte Inglés a Mataró.

L’Ajuntament va vendre a PUMSA el dret a especular amb uns horts comprats l’any 1920 (i que ara són carrers) quan aquests siguin reconvertits en "dret a aprofitament". Des de la CUP vam presentar un recurs (PDF) davant el Ple, que va ser rebutjat amb els vots del PSC+ICV+ERC. Llavors vam anunciar que duriem el cas als tribunals.

Ara, però, hem conegut que la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat de Catalunya ens dóna la raó. En un informe desfavorable (PDF) no li permet a l’Ajuntament fer la venda per 7.060.000 euros (més de mil milions de pessetes) argumentant els mateixos motius que nosaltres:

– L’Ajuntament no pot vendre una cosa que no té.

– L’Ajuntament no pot vendre directament patrimoni públic (que no és dels qui manen sinó de tota la ciutadania) sense unes mínimes garanteis legals com ara la pública subhasta.

L’informe va arribar a l’Ajuntament el 18 de març i se’ns ha amagat aquesta informació. Ens n’hem hagut d’assabentar a través dels tribunals. Això és"trasnparència" en el govern?

Aixó doncs, comencem bé la singladura judicial per aturar l’atemptat que volen cometre contra Can Fàbregas i de Caralt (patrimoni col·lectiu de la ciutat) per beneficiar una multinacional estrangera (de Madrit).

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.