He tret la pols d’alguns cartells del 1997 i el 1998

Alguns cartells de l'esquerra independentista de l'any 1998.Divendres vaig anar al sopar de celebració del primer aniversari de la CUP d’Arenys de Munt. Un vell amic historiador, l’Agustí Barrera, em va comentar que li agrada passejar-se per l’apartat de batalletes d’aquest bloc. Sembla que hi ha ganes d’anar recuperant la història recent de l’esuquerra independentista.  Se n’estan cuidant des del bloc Documentant l’esquerra independentista i també al Centre de Documentació Maria Mercè Marçal.

Jo vaig fent de mica en mica. Avui he recuperat els arxius d’un grapat de cartells que vaig fer l’any 1998 i explico una mica el context en què es van crear. M’ha fet gràcia recuperar el primer i el segon cartell signat conjuntament per Maulets i les JIR (Joves Independentistes Revolucionaris/es). Ara fa onze anys esl joves vam començar a superar la històrica escissió en la qual ens vam trobar quan vam començar a militar a mitjan dels anys 80. De mica en mica s’omple la pica, però encara queda molta cosa per anar explicant.

* Això de "treure la pols" als cartells és en sentit figurat. De fet, els arxius digitals no tenen pols. Mai he entès per quin motiu en els laboratoris informàtics els tècnics porten bata blanca. Els bits no esquitxen, oi?

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.