Els Pets toquen per una caixa de cerveses i no els volem

Els PetsLa gent de l’MDT i Maulets de Mataró ens encareguem d’organitzar la IX Trobada Independentista els dies 29, 30 i 31 de juliol. Hem estat fent gestions i podrem fer una acampada amb independentistes d’arreu dels Països Catalans al pati de l’Institut Alexandre Satorras.

 L’acte final serà un concert de rock al Pati del Cafè Nou, i en Xevi ha contactat amb un grup de prop de Tarragona que s’ha ofert per venir a tocar a canvi d’una caixa de cerveses i que els paguem el viatge. Ens diu que fan “rock agrícola”, i quan ens diu com es diuen decidim no “contactar-los” perquè “amb aquest nom deuen ser molt dolents”. Però en Xevi insisteix i ens diu que tenen un cor que es fan dir Les Llufes, i això ens acaba de convèncer que, ni que sigui a canvi d’una caixa de cerveses, més val no portar-los. Efectivament, eren Els Pets de Constantí… i la mare que ens va parir a nosaltres per no haver-los volgut dur a Mataró!

El 29 de juliol al vespre va arribant gent de tots els racons de la nostra nació, i es planten les tendes al pati de l’institut Alexandre Satorras, on hem penjat una estelada gegant. A la nit presentem la trobada al gimnàs de l’institut, que servirà de dormitori a la gent que ha vingut sense tendes.

El dissabte 30 de juliol fem una trobada de Maulets, i és aquí on conec la Núria Cadenas, mauleta de Barcelona, que com jo estarà a la Mesa Nacional de l’organització.

A la tarda, fem un míting a la plaça de Santa Anna, on parlen l’Eva de l’MDT de Mataró i en Josep Aixalà. En Pep Riera, de la Unió de Pagesos ens ha fet arribar un escrit que també es llegeix.

En acabar l’acte polític hem organitzat un correfoc amb la col·laboració d’un grapat de Diablesses i alguns Maulets de Barcelona que estan en colles de diables. L’Ajutnament ens havia prohibit fer-lo ahir perquè no tenim assegurança ni trobem cap companyia que el vulgui fer. Un simulacre de correfoc arriba fins la plaça de l’Ajuntament i des d’allà anem a sopar al Pati del Cafè Nou. Aquí és on haurien d’haver actuat Els Pets, però no els vam voler perquè ens pensavem que deuen ser molt dolents (musicalment parlant, és clar). El concert després del sopar el fa l’orquestra Androna, i ho acabem remullant amb un bon cremat.

Diumenge 31 és el dia del comiat de la Trobada. Al matí veiem la pel·lícula La ciutat cremada, dinem a l’institut Satorras, encenem la traca final i la gent s’acomiada per tornar als seus pobles i ciutats. Ara només ens falta saber-ne el dèficit econòmic.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.