Anècdota napolitana

Vespa amb la roda ben encadenada a Nàpols Aquest estiu hem viajat a Sardenya (l’Alguer inclòs) i després hem tornat als Països Catalans per Itàlia. Des de Nàpols fins a Ventimiglia, tot passant per Pompeia, Roma, Florència, Bolonya, Venència, Verona, Módena, Maranello, Gènova i Finale Ligure. Tot això fent nit en ostellos, els albergs de joventut italians, on dormir costa entre 12 i 20 euros per barba.

Després de navegar des de Porto Torres fins a Civitavecchia, vam fer una estirada amb cotxe fins a Nàpols, on vam arribar de nit. L’ostello napolità està molt malt indicat. Ens semblava que erem a prop però no l’acabavem de trobar, així que vaig baixar a preguntar.

En un aparcament de motos hi havia un noi assegut sobre una moto amb cara d’esperar la xicota que baixés del pis. M’hi acosto i li pregunto, tot ensenyant-li l’adreça escrita. D’entre la filera de motos aparcades apareix un altre noi, amb cara de més espavilat, que m’indica com arribar-hi: "tutto dreto e a destra" i es torna a ajupir amb una eina a la mà.

Estavem a mitja cantonada de l’ostello. Pujo al cotxe i hi fem via. Ens avancen els dos nois enfilats en una moto. El que va assegut al darrere ens saluda alegrement amb una mà. A l’altra hi porta una roda de Vespa que acaba de robar.

Quan arribem a l’Ostello veig una altra Vespa aparcada. La manera de lligar la roda (foto) em fa pensar que els nois de la moto no era la primera vegada que en pispaven una.

A Nàpols només hi hem estat un parell de dies. No hem tingut temps de comprovar si això de la Camorra és mite o realitat, però ens hem fixat que la policia no hi patrulla sola. Sempre que hem vist un cotxe de la policia, al darrere hi anava un vehicle de l’exèrcit.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.