Em detenen per encartellar

Durant l’abril estem de campanya contra la visita del rei d’Espanya al nostre pais. Apareixen nombroses pintades i es fan enganxades de cartells arreu de Catalunya. Els dos vespres que sortim a encartellar al Maresme patim vuit detencions: les cinc del dia 11 i tres més avui dia 22.

Avui a la tarda sortim a enganxar cartells contra el Borbó jo i l’altre Joan. No tenim cap problema amb la policia i força gent ens felicita pel carrer.

De nit tornem a sortir. Aquest cop jo, l’Albert i en ••••. Quan som a la plaça de Santa Anna apareixen els policies municipals del torn de nit i ens demanen la documentació, ens fan posar les mans sobre el seu cotxe patrulla, ens escorcollen, ens fiquen dins el Renault 5 i se’ns enduen a la comissaria de la policia espanyola, a l’avinguda Gatassa.

Al cap d’una estona de apareix un advocat que ens han enviat els nostres companys que s’han assabentat de les detencions. El tracte dels policies canvia radicalment. Ara et somriuen i tot.

Al cap d’una bona estona ens fan entrar d’un en un a declarar. Quan veus els policies intentant teclejar la màquina d’escriure te n’adones que el seu nivell d’estudis no és gaire alt.

A un dels detinguts, en ••••, li han posat la por al cos de tal manera que no li tornarem a veure el pèl durant força temps… fins que d’aquí a uns anys s’haurà fet membre del cos de Policia Local i el tindrem a l’altre costat de la barricada.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.