Estudiants al carrer pel català a València

Al matí els valilets de la Coordinadora d’Estudiants Independentistes del Maresme (CEIM) hem organitzat dues xerrades als instituts Satorras i Campeny de Mataró sobre la sentència contra el català a la Universitat de València. La premsa va fer pública una sentència de l’Audiència de València per la qual al País Valencià l’espanyol es converteix en l’única llengua obligatòria a l’EGB.

Hem portat un conferenciant, en Pep Guia,  que ens explica que al sud de la nostra nació un tribunal intenta negar amb una sentència que la llengua de les valencianes i valencians és la mateixa que parlem les catalanes i catalans. Els actes ens els han deixat fer a l’hora del pati, però hem proposat als assistents fer una manifestació a favor del català a València.

Tot seguit, cinc-cents estudiants dels dos centres d’ensenyament mitjà sortim en manifestació pel centre de Mataró fins als Jutjats, al carrer Onofre Arnau. La gent està empipada i un grapat de nois aboquen i calen foc a un contenidor de brossa a la porta dels Jutjats. Els organitzadors estem molt cofois d’haver mobilitzat tanta gent. Feia anys que no hi havia una manifestació tan nombrosa a Mataró.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.