Can Fàbregas: Ni un sol cèntim per un trasllat inútil

Avui la gent de la Plataforma Salvem Can Fàbregas hem fet una roda de premsa:

CAN FÀBREGAS: NI UN SOL CÈNTIM PER UN TRASLLAT INÚTIL
L’ÚNIC RESPONSABLE, EL GOVERN MUNICIPAL

Roda de premsa davant la porta de Can Fàbregas Davant l’inici de l’esquarterament de Can Fàbregas per al seu “desmuntatge i emmagatzematge”, la Plataforma Salvem Can Fàbregas vol fer les següents consideracions:

Mantenim l’oposició ferma de La Plataforma Salvem Can Fàbregas al “trasllat” del conjunt catalogat. Sempre ens hi hem oposat, i considerem pervers que el govern municipal hagi intentat vendre el “trasllat” com una concessió a la nostra defensa del patrimoni arquitectònic.

Comuniquem que, un cop esgotada la via administrativa, la Plataforma Salvem Can Fàbregas ha obert tres causes al Tribunal contenciós-administratiu perquè considerem que el “trasllat” del conjunt catalogat és il·legal i provocaria danys irreparables als elements protegits.

Constatem que el govern municipal (PSC, ICV i ERC) tira pel dret irresponsablement amb una política de fets consumats sense esperar les sentències judicials.

Considerem que aquesta política de fets consumats és una temeritat que pot comportar greus perjudicis al conjunt de la ciutat. Si s’acabés dictant una sentència contrària al trasllat, qui en pagarà les conseqüències és el conjunt de la ciutadania i no pas els autors de l’agressió.

Considerem il·legítim l’ús de recursos públics que està fent el govern local. No calia malgastar ni un sol cèntim en un trasllat inútil i que ningú (excepte el govern) ha demanat.

Advertim als integrants del govern municipal que ells són els únics responsables de les conseqüències que pugui implicar, a qualsevol nivell, el seu salt endavant en la materialització del “desmuntatge i emmagatzematge”.

Mantenim la convicció que la rehabilitació de Can Fàbregas al seu lloc és compatible a qualsevol nou ús que se li vulgui donar. L’únic que ha optat per la idea del “trasllat” és el govern municipal, en contra de l’oposició manifestada per la immensa majoria d’agents que van participar en el “procés de participació” impulsat pel mateix govern.

Reclamen, doncs, que s’aturin immediatament les obres de “desmuntage i emmagatzematge” i que es comenci a treballar activament en la rehabilitació de Can Fàbregas en la seva ubicació actual, compatible amb qualsevol nou ús.

Mataró, 21 de setembre del 2009

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.