“PP = assassins!”: no hi ha delicte

Joan Jubany i Xevi Safont-Tria pengen una pancarta al balcó de la seu del PP de Mataró (13 març 2004). Tinc a les mans un escrit on Ministeri Fiscal sol·licita el sobresseiment de la causa oberta arran la penjada d’una pancarta al balcó de la seu del PP a Mataró amb el lema “PP = assassins!” (foto). El fiscal ho afirma en “no resultar debidamente justificada la perpetración del delito que dio motivo a la formación de esta causa”.

En definitiva, que no hi ha delicte en els fets denunciats pels Mossos d’Esquadra (el 14 de març del 2004) i per dos dirigents del PP de Mataró (el 19 de març del 2004). Denunciaven que en Xevi i jo el dia 13 de març del 2004, jornada de reflexió, haviem participat en una concentració espontània davant la seu del PP i que vam penjar una pancarta on es podia llegir “PP = assassins!”. Nosaltres sempre hem reconegut que vam penjar la pancarta i n’hem explicat els motius, que cal situar en el context dels dies posteriors als atemptats de l’11-M a Madrid i al paper del govern espanyol i del seu portaveu Ángel Acebes, i en el marc de la guerra arran la invasió de l’Iraq. Una ocupació que havia provocat la mort (i no precisament per causes naturals) de més de 650.000 persones entre el 2003 i el 2006.

El fiscal, després d’estudiar el cas, considera que no hi ha delicte de “allanamiento de morada” perquè el local del PP no és una morada i perquè en cap moment vam entrar a la seu ni tansols ho vam intentar. Alhora considera que tampoc hi ha delicte electoral i que “el texto de la pancarta no resulta sino la expresión de una crítica exacerbada por las emociones y la conmoción que los trágicos sucesos del 11 de marzo de 2004 provocaron, como es notoriamente conocido, en toda la población”.

En definitiva, el fiscal conclou que “teniendo en cuenta el contexto, circunstancias del caso y sin excusar en absolutao la reprobable conducta de los imputados, de posible valoración en otros ámbitos distintos del aquí elegido, no quedan acreditados todos los elementos típicos exigidos por el delito de injurias”.

En resum: no hi ha delicte de violació de domicili, no hi ha delicte electoral, i no hi ha delicte d’injúries.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.