Es creuen el producte que han fet néixer?

Logo de Mataró, posa't la ràdio. Joan Jubany, març 2004.Gràcies a la plataforma "Mataró, posa’t la ràdio" a la nostra ciutat s’ha creat Mataró Ràdio . Com que ara la CUP té representació a l’Ajuntament tenim una cadira al Consell d’Administració de l’empresa pública que la gestiona. I el que s’asseu en aquesta cadira sóc jo mateix, que havia format part de la plataforma ciutadana.

L’any 2003, quan la ràdio encara era un somni des de la CUP defensavem una emissora de la ciutat, participada per la ciutadania. No volíem una ràdio del govern o de l’Ajuntament. L’Alcalde va fer seu el nostre lema i ara el repeteix sovint.

Logo de Mataró RàdioActualment la programació pròpia de Mataró Ràdio té una graella amb més de 70 programes diferents, realitzats per persones i entitats que col·laboren voluntàriament amb l’emissora. Aquests programes hi aporten pluralitat i fan de Mataró Ràdio una emissora ciutadana.

Les entitats o persones que col·laboren de forma desinteressada posen molt d’interès en la realització dels programes que fan, i Mataró Ràdio proporciona el suport logístic per garanti-ne l’emissió. Sovint el nivell de professionalitat en les formes dels programes contrasta amb la bona qualitat i pluralitat dels continguts.

Ara que tenim emissora municipal defensem una ràdio de nivell i qualitat des del primer fins a l’últim minut. Per això hem proposat la creació a Mataró Ràdio d’una escola permanent d’assessorament a les entitats sobre pautes de programació, ritme, guionatge… i tot allò que ajudi a pujar el nivell de qualitat en la forma dels programes. Ara mateix els que volen millorar la forma dels seus programes han d’estar pendents que els tècnics de la plantilla tinguin una estona per dedicar-hi…

En el darrer Consell d’Administració de Mataró Audiovisual, l’empresa pública que gestiona la ràdio municipal, he proposat que a la plantilla de Mataró Ràdio s’hi incorpori més personal tècnic professional que pugi desenvolupar la tasca específica d’assessorar, formar i donar suport a les entitats i persones que col·laboren desinteressadament en la programació.

La resta de membres del Consell d’Administració han valorat positivament la proposta, però el seu president, l’alcalde Joan Antoni Barón, ha dit que caldrà trobar els diners per dur-la a la pràctica.

Es creuen de debò el producte que han fet néixer?

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.